Felhívás!

Gondolatok a konyhában: apró sütemények

Gondolatok a konyhában: apró sütemények Életmód

Mostanság egyre gyakrabban készítek süteményeket muffinformában (melyben természetesen muffinpapír is van), ugyanis többszörös előnnyel rendelkeznek az így elkészült egyedek.

Elsősorban nem ragadnak bele a tepsibe, és nem törnek ketté (ne adj`isten három-négy-ötbe) kiborításkor, másodsorban szép egyformák, anélkül, hogy egyenformára kellene vagdosnunk. Megspórolhatjuk a tepsimosást, és nem utolsó sorban, higiénikusabban lehet szállítani, fogyasztani, ha épp egy esemény fénypontját szeretnénk növelni vele.

Manapság az egyik kedvenc a pitealapú, diós-habos, szezongyümölcsös muffin (ezúton kérek elnézést minden cukrásztól, a különböző műfajok keveredéséért!), melynek tésztája a következő anyagokból áll: 100 g vaj és cukor, 3 tojás sárgája, egy tasak vaníliás cukor kikavarva, beleforgatva 50 g kukoricakeményítő, 150 g liszt, 1½ teáskanál sütőpor, 6 evőkanál tej. 25 perc sütés után rákanalazzuk a 150 g cukorral felvert 3 tojásfehérje, 50 g darált dió és 450 g gyümölcs elegyét, majd még ugyanannyit sütjük ezen formában is. Másik kedvenc a szintén pitealapú (avagy csokoládés, kekszmorzsás), joghurtos–mascarponés, idénygyümölcsös sajttortácska. Ebből is az epres, aztán a málnás viszi a pálmát, de nem vetjük meg a barackos, esetleg ananászost sem.

SzakÁ(rus)Cs(illa)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.