Felhívás!

Tánc, dal és mese

Tánc, dal és mese Cseperedő

Mesével indult a szüreti mulatsággal egybekötött évadnyitó gyermektáncház a Míves Házban Benkő Éva vezetésével. A talpalávalót a Folker együttes szolgáltatta.

Benedek Elek születésének 160., halálának 90. évfordulója tiszteletére és a magyar népmese napja alkalmával Benkő Éve kinyitotta a mesetarisznyát, amelyből egy érdekes történet került elő. Főszereplője a bátor Gyurka gyerek volt, akinek sikerült kiszabadítani a Napot a gonoszok fogságából.

Gyurka sikere olyan jókedvre derítette a jelen lévőket, hogy azon nyomban énekelni, táncolni kezdtek. Volt nagy vigasság, nem is akaródzott senki haza menni, így hát munkához láttak. A kézműves-foglalkozás során agyagedényeket készítettek. Jó tudni, hogy a mulatságot a Guzsalyas és Lajtha László Alapítványok és a budapesti Hagyományok Háza közösen szervezte, és ezentúl minden kedden 16.30 órától várják a jókedvű, táncos lábú gyerekeket.

Benkő Éva 1993-ban vette át az 1991 óta működő gyermektáncház vezetését. Újításként bevezette a mesét, a mesélést, és a népi gyerekjátékokon keresztül tanítja meg az apróságoknak a különböző tánclépéseket. A táncház egyre népszerűbbé vált az évek során, s bár elsősorban óvodásoknak hirdetik, a szülők karon ülő babákat, tipegőket is elvisznek, együtt kapcsolódnak be a táncba, mondókáznak, énekelnek.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.