Felhívás!

Gyerekektől felnőttekig

Gyerekektől felnőttekig Cseperedő

A Székely Nemzeti Múzeumban negyedik alkalommal szervezik meg a Meleté nevet viselő svájci–magyar közös projektet, melynek célja, hogy svájci zenepedagógusok a német nyelvterületen elterjedt alapfokú zenei oktatást Sepsiszentgyörgyön is megismertessék.

A zenei foglalkozássorozat vezetői idén Noëmi Bischof, Jonas Gassmann és Salat-Zakariás Soma lesznek, akik október 13–17. között három különböző programmal is várják a zene varázslatára nyitott gyerekeket és felnőtteket. A hét egy tanárképző kurzussal is bővül, október 13-án, vasárnap 14–17.30 óra között várnak minden olyan érdeklődőt, zenészt, pedagógust, aki a csoportos zenei alapoktatás eszközeivel szeretne megismerkedni. 

Október 13–17. között 18-tól 19 óráig ritmuskurzusra kerül sor. A Stomp együttes által inspirált kurzuson a többnyire szemétnek mondható, újrafelhasználható anyagok és hétköznapi tárgyak hangszerekké alakulnak, majd ritmikus elemekkel ötvözve zenei hangszerekként szólalnak meg, rendkívüli élményben részesítve a jelentkezőket.

Ugyancsak vasárnaptól csütörtökig 19.30 és 21 óra között Jonas Gassmann karvezető vár minél több jelentkezőt, gyerekektől felnőttekig minden korosztályt egy nem hétköznapi vokális képzésre. Ezen a zenei utazáson az együtténeklés újszerű és inspirálóan felemelő élményt biztosít majd.

A kurzusokra jelentkezőknek nem kell zenei ismeretekkel vagy hangszertudással rendelkezniük. Jelentkezni a foglalkozás típusának, illetve a résztvevő nevének, életkorának megadásával a meletebaratok@gmail.com e-mail-címen lehet október 10-ig.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.