Felhívás!

Szülők is bekapcsolódtak

Szülők is bekapcsolódtak Cseperedő

„Pityóka, pityóka, krumpli” – hallhatta a rigmust az, aki múlt pénteken, délelőtt a kézdivásárhelyi Csipkerózsika Napköziotthon környékén járt, hiszen a gyerekek a Pityóka fesztivál utolsó napján tánclépésekkel összekötve mondogatták ezt.

Az intézményben már hagyománya van a rendezvénynek, az óvónők minden ősszel egy egész hetet szentelnek arra, hogy a gyerekek megismerjék, megkóstolják a vidék legelterjedtebb zöldségét, és megtanulják a pityókához kapcsolódó verseket és mondókákat.

A hét alatt aztán volt ott minden, különböző formájú pityókákat gyűjtöttek össze, amelyeket érdekes nevekkel láttak el, a legnagyobbakból pityókakirályt választottak. Mucsi Enikő mérnök mesélt, és képekkel illusztrálta a pityóka életét a régi időktől mostanáig, és arról is szólt, hogy miként lesz a tavasszal elültetett egy magból őszre egész kosárra való. Nem hiányzott az óvónők vidám előadása sem, akik Kányádi Sándor Krumplis meséjét dolgozták fel és a vidám nótázás, táncolás is része volt az egy hétig tartó fesztiválnak. Péntek délután a szülők is bekapcsolódtak a zárórendezvénybe, sok-sok érdekes pityókás finomsággal érkeztek az oviba, majd gyerekeikkel együtt kézműves foglalkozásokon vettek részt, ahol pityóka bábút készítettek, terítőt pecsételtek és „pityókás”, mozgásos játékokon nevettek együtt az ovisokkal. Hiszen egy ilyen fesztivál összekovácsolja a pedagógus közösséget, a szülőket és természetesen az intézménybe járó gyerekeket. Ehhez, mint kiderült, semmi más nem kell csak a jókedv és a pityóka!

A Csipkerózsika Napköziotthon központi intézménye, a Manócska Napköziotthon is ünnepelt a múlt héten, ők Alma napokat tartottak hasonló tartalommal, a 3-as számú napköziotthon pedig a tökhöz kapcsolódó érdekességeket dolgozza fel évről évre a gyerekekkel és szülőkkel.

Fábián Helén, óvónő

 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.