Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Segítsünk az ugandai gyerekeknek!

A kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Líceum diákjai a 2021–2022-es tanév kezdetén levelezésbe bocsátkoztak egy ugandai iskola diákjaival. Brian Ssengendo, egy Kampala melletti iskola igazgatója a PenPal határok nélküli levelezés során vette fel a kapcsolatot iskolánkkal egy levelező-partnerség kialakítására.

Hirdetés
Hirdetés

Az ugandai főváros melletti településen működő Good Hope School tanulói (7–15 év közöttiek) írták első levelüket iskolánk diákjainak. Mikor megérkezett a boríték Ugandából, nagy volt a lelkesedés a diákok körében, akik jelentkeztek, hogy részt vesznek a PenPal programban. Tizenhat levél érkezett, amelyek mind „társra” találtak a kovásznai iskolásaink között. Iskolánkból 21 gyerek vállalta, hogy válaszol, így több levelet küldtünk, mint amennyit kaptunk.

Sajnos, a postai kiszállítás nagyon hosszú (két teljes hónap), így iskolánk diákjai a válaszleveleiket csak az új év kezdetén tudták küldeni. Nagyon lelkesek voltak az ugandai gyerekek, mikor megkapták a válaszokat a leveleikre.

Az ugandai iskola igazgatójával elektronikus úton tartom a kapcsolatot, és sokszor beszélgetünk szokásaikról, életmódjukról. Egy hónapja számolt be a nagy szárazságról, ami az országukat sújtotta, és aminek következményei a téli időszakban súlyosak lehetnek. Ugandában a tanulás nem ingyenes, a diákok szülei minden tanévben 40 €-t kell befizessenek, hogy gyermekeik részt vehessenek az oktatásban. Idén több szülő is jelezte az igazgatónak, hogy nem tudják előteremteni a pénzösszeget a taníttatásra. Segítségünket kérte, ha bármi módon, bármilyen hozzájárulással támogatni tudjuk a rászoruló gyerekeket, hogy folytathassák tanulmányaikat. Az iskola honlapján

(https://nyenyouth8.wixsite.com/nyen/home) többet megtudhatunk az ottani körülményekről és a gyerekekről is.

Szeretnék segíteni, tehát aki áldozna ezen nemes célra, az az alábbi bankszámlára juttathatja el a hozzájárulását:

RO36BTRLRONCRT0V11913102

Varga Emese, a Kőrösi Csoma Sándor Líceum könyvtárosa

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.