Felhívás!

Röviden

Rajzpályázat ovisoknak, kisiskolásoknak

A sepsiszentgyörgyi Csipike Napközi Otthon az immár hagyományossá vált Márton-napi ünnep és felvonulás kiegészítéseként megyei szintű rajzpályázatot hirdet Szent Márton csodás köpenye címmel óvodások és kisiskolások számára. A szervezők szerint az ünnepre való készülődés folyamatában sok pozitív élmény éri a gyerekeket, s ezek hatására tudnak szépet alkotni. A rajzolás egy önkifejezési forma, lehetőség arra, hogy megmutassák, hogyan látják ezt az ünnepet. Az alkotásokat október 25-ig kell eljuttatni a szervezőkhöz személyesen vagy postán. Cím: Csipike Napközi Otthon, Kriza János utca 1. szám, irányítószám 520023. A zsűri által kiválasztott rajzok kinagyított változatából kiállítás nyílik a város főterén. A díjkiosztásra november 11-én kerül sor.

Kriza János-verseny

A Kriza János Mesemondó, Balladamondó és Balladaéneklő Verseny megyei fordulóját október 28-án 14.30 órától szervezik meg a megyeszékhelyi Puskás Tivadar Szakközépiskolában. A vetélkedőn a körzeti fordulók díjazottjai vehetnek részt. A megyei forduló legjobbjai továbbjutnak az november 15–17. között Sepsiszentgyörgyön sorra kerülő országos szintű megmérettetésre.

Bábszínház

A 18. Puck Báb- és Marionettszínházak Nemzetközi Fesztiválján lépett fel tegnap a Cimborák Bábszínház A buták versenye című előadással. Október 21–24. között a felvidéki Écsi Gyöngyi egy szüret témájú bábos meseelőadást hoz Sepsiszentgyörgyre. A szőlő- és szüret-szokáskör tárgyi elemeit felhasználva interaktív játékra hívja a kicsiket és nagyokat. A Szőlőszem Kálmán című produkció október 21–24. között minden nap 10 és 12 órától lesz látható.

Versmondás Lemhényben

Ady Endre Versmondó Versenyt tartottak pénteken a lemhényi Bem József Általános Iskolában. A vetélkedőre 31 lelkes diák nevezett be, előkészítő osztálytól nyolcadik osztályos tanulókig. Minden résztvevő értékes könyvjutalomban részesült. Az eseményt az Egyenlő Esélyekért Egyesület és a Communitas Alapítvány támogatta. (Kiss Z Erika)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.