Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Túra a Vargyas-szorosba

Túra a Vargyas-szorosba Kultúra

A baróti Elveszett Világ Természetvédelmi, Turista és Barlangász Egyesület idén októberben is megszervezi a Dénes István Emléktúrát. Az október 19-re, szombatra tervezett gyalogtúra célja a Gódra-karszt és a Vargyas-szoros Természetvédelmi Terület turisztikai látványosságainak felkeresése. Túravezető: Dimén Levente.

Indulás 8.30-kor autóbusszal Barótról, a bányairoda előtti parkolóból a vargyasi kőbányáig, ahonnan a Súgó-patak völgyén elindulva, a Gódra-karszt, majd a Merke- (1002 m) és a Tiva-tetők (946 m) érintésével, az Alsó-Mál déli oldalán beereszkedve érkeznek meg a túrázók a Vargyas-szorosba, ahol 16 órai kezdéssel, az Orbán Balázs-barlang bejáratánál elhelyezett emléktáblánál Dénes István geológusra, barlangkutatóra (1954–2005) emlékeznek. A megemlékezést követően az aszfaltút végétől autóbusszal térnek vissza Barótra.

Hirdetés
Hirdetés

A túra gyalogos részének becsült hossza 20 km. Alkalmas időjárás esetén, a túra során szalonnasütésre is sor kerül. Minden korosztály képviselőit szeretettel várják, a 14 éven aluli kiskorúakat azonban csak felnőtt kísérő társaságában.

A szállítás megszervezése érdekében kérik az érdekelteket, hogy részvételi szándékukat minél legkésőbb ma jelezzék Demeter Zoltánnál a 0746.089.140-es telefonszámon.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük