Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

A költőóriásra emlékeztek

A költőóriásra emlékeztek Cseperedő

Október 11-én, pénteken a Háromszéki Népfőiskola Egyesület szavalóversenyt szervezett az Ady-emlékév tiszteletére a szörcsei imateremben.

A szavalóversenyre szörcsei és székelytamásfalvi, a Thúry Gergely-iskola 5–8 osztályos diákjai neveztek be, akik két kategóriában versenyeztek. Konsza Júlia tanárnő pár gondolatban összefoglalta Ady életét, és jellemezte költészetének meghatározó jegyeit. Bacsó István székelytamásfalvi lelkész egy értékes, korabeli Ady-kötetet mutatott be a jelenlevőknek, méltatva a költőóriás irodalmi nagyságát, valamint különdíjat ajánlott fel a közönség által megszavazott szavalónak.

„Ady verseit nem könnyű megérteni, átadni, ezért szavalni sem” – fogalmazott Biró Erika lelkész, az esemény házigazdája. A zsűri tagjai, Kiss Erika, az Egyenlő Esélyekért Egyesület elnöke és Bacsó István lelkész végül döntöttek, és a szerencsés nyertesek értékes könyvjutalomban, oklevélben és édességben részesültek. A szervezők célja a gyerekek érdeklődésének felkeltése az irodalmi örökségünk iránt, ugyanakkor főhajtás nagyjaink, gazdag kultúránk képviselői előtt.

A rendezvényt a Communitas Alapítvány támogatta.

Biró Erika

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük