Felhívás!

Rajzpályázat

Varázsfám 

A sepsiszentgyörgyi Hófehérke-, Gulliver- és Benedek Elek Napközi Otthonok, valamint a Vinca Minor Egyesület partnerségben a Kovászna Megyei Tanfelügyelőséggel az Együtt a természetért – II. kiadás című nevelési projektpartnerség keretében, Varázsfám címmel rajzpályázatot hirdet Kovászna megye magyar tagozatos óvodai csoportoknak.

A verseny célja a viaszkarc technika megismertetése és népszerűsítése, a fantázia szárnyalása. Az alkotások hátoldalára kérik feltüntetni a következő adatokat: a gyermek neve és korosztálya, az intézmény megnevezése és az óvodapedagógus neve, e-mail-címe és telefonszáma. Egy csoport maximum három alkotást küldhet be március 30-ig (Hófehérke Napközi Otthon, Ifjúság sétány 2. szám, 520064, Sepsiszentgyörgy). A pályamunkák elbírálása április 11–13. között történik, 23-án lesz az eredményhirdetés és díjkiosztás. A beérkezett alkotásokból kiállítást szerveznek a Hófehérke Napközi Otthonban. Az alkotásokat korcsoportok szerint értékelik, I., II., III. díjban és dicséretben részesítik a zsűri által legsikeresebbnek bizonyult munkadarabokat.

Viaszkarc technika alkalmazása: a különböző színű, világos árnyalatú olajpasztellekkel alaposan beszínezzük a rajzlap teljes felületét több rétegben. A fekete vagy barna temperához egy kevés folyékony szappant és egy kevés vizet keverünk, amellyel vékonyan, egyenletesen befestjük az előzőleg beszínezett teljes felületet. Ezt hagyjuk jól megszáradni. Másnap következhet a karcolás, amelyhez hegyezett hurkapálcát vagy más hegyes eszközt használunk. A karcoláshoz használt eszközzel fantáziájuk és elképzelésük szerint a megszáradt sötét felületbe bekarcolják alkotásaikat. A karcolás helyén az alsó színek felvillannak, létrehozván így saját elvarázsolt fáikat.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.