Felhívás!

Rajz- és alkotópályázatok

• A Hagyományok Háza Nyitott Műhelye a Kárpát-medencei népviseletek motívumait, formavilágát megörökítő rajz- és alkotópályázatot hirdet óvodai és iskolai, valamint egyéni gyerekcsoportok, szakkörök és egyéni jelentkezők számára. A rajzpályázattal a Kárpát-medencei népviseletek formai és stílusbeli gazdagságára szeretnénk felhívni a figyelmet. A munka megkezdése előtt ajánlatos tájékozódni az egyes tájegységek díszítőtechnikáinak stílusáról, mintavilágáról.

Az alkotások benyújtásának határideje május 7. Pályázni A/4-es borítékban postázható méretű, tetszőleges technikával készített síkbeli alkotásokkal lehet. A pályázatok benyújthatók postai úton (Hagyományok Háza, Magyar Népi Iparművészeti Múzeum, 1251 Budapest, Pf.: 23.) vagy digitálisan. Az alkotások mellé minden esetben kérik feltüntetni a pedagógus/szülő/iskola nevét, e-mail-címét, telefonszámát, valamint a készítő nevét és életkorát.

• A Székesfehérvári Egyházmegye fenntartásában működő Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház gyermekrajz-pályázatot hirdet az alábbi témakörben: „Fogom a kezed”.

Arra kérik a gyerekeket, rajzolják le, hogy milyen élményeik voltak a koronavírus-járvány idején a családban, és miként és miben tudták egymást segíteni.

A pályázatot kisiskolás (1–4. osztály) és felső tagozatos kategóriákban (5–6. osztály) hirdetik meg. A rajzpályázatra A/3 vagy A/4 méretű rajzlapokon, vagy digitálisan megvalósított művek nevezhetők. Az elkészítés technikája szabadon választott. Egy alkotó kizárólag egyetlen alkotással pályázhat.

A rajzok hátulján jól olvashatóan tüntessétek fel az alkotás címét, a pályázó nevét, pontos postai címét, telefonszámát (illetve a szülő vagy felkészítő pedagógus telefonszámát). Kérik, írják rá a pályázó pontos születési adatait (év, hónap, nap), az oktatási intézmény nevét és címét, az évfolyamot/osztályt is feltüntetve, valamint a felkészítő pedagógus nevét, e-mail-címét. A borítékra rá kell írni a pályázat címét: „Fogom a kezed”. A pályázati anyagokat az alábbi címre kell postázni: Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház, 8000 Székesfehérvár, Liszt Ferenc utca 1., vagy a fogomakezed2020@gmail.com.

A pályázatok beérkezési határideje: április 25. Az alkotásokat nem küldik vissza!

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.