Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Petőfit szavaltak

Petőfit szavaltak Cseperedő

A magyar költészet napja és a Petőfi Sándor-emlékév alkalmából a Kézdiszékért Egyesület versmondó versenyt szervezett április 11-én, József Attila születésnapján. A sok jelentkezőre és résztvevőre való tekintettel a versenynek az esztelneki Nagy Mózes Általános Iskola helyett a helyi kultúrotthon adott otthont.

Bevezetésképp a Nagy Mózes Általános Iskola igazgatója, Fülöp István köszöntötte a jelenlévőket, továbbá rámutatott arra, hogy 1964-től április 11-én ünnepeljük a magyar költészet napját.
Kiss Erika, a Kézdiszékért Egyesület vezetője köszöntötte, és megköszönte a diákoknak, pedagógusoknak, hogy ilyen nagy számban jelentkeztek a részvételre. Továbbá elmondta, hogy a Magyar Országgyűlés a 2022–2023-as éveket Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából nyilvánította emlékévvé. A versenyt a Hagyományőrző Napok rendezvénysorozat keretében szervezték.

Hirdetés
Hirdetés

Ki kell emelnünk azt, hogy az a 30 diák, aki versenyzőként részt vett, nemcsak, hogy kívülről megtanulta a verset, hanem nagyszerű előadásmódjával színvonalas, értékes ünnepet teremtett minden résztvevőnek. A versenyben részt vevő minden diák győztesként távozhatott, hiszen amellett, hogy egy verset megtanult, értékes könyveket, írószereket, diplomákat, apró figyelmességeket kapott.

Az értékelés alapján az I–II. osztályosoknál a következő rangsor alakult ki: 1. Jánó Andor, 2. Jánó Patrícia, 3. Pál Hanna és Benkő Loránd. A III–IV. osztályosok csoportjában Pap Klementina és Székely Andrea végzett első helyen, Baczoni Barbara második, Réthi Ákos és Szabó Szilveszter harmadik lett. Az V–VI. osztályban első díjban részesült Reketes Máté, második lett Jánó Andrea és László Andrea, míg a harmadik helyen György Anita, Baka Laura Erzsébet, Benkő Tímea és Háromszéki Tekla végzett. Az VII–VIII.-osoknál első lett Székely Henrietta és Bartha Hunor, második Harai Viktória.

A verseny támogatói: a Bethlen Gábor Alap, a Nemzeti Kulturális Alap, valamint partnerei az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács, Kaszián Egyesület Fertőszentmiklós, az esztelneki Nagy Mózes Általános Iskola és Esztelnek Község Önkormányzata.

(Kiss Erika, Kézdiszékért Egyesület elnöke és Illés Krisztina Katalin)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük