Felhívás!

Röviden

Bábszínház

A sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház A fehér macskahercegnő (ajánlott életkor: 3+) című bábjátéka április 19-én, kedden és április 20-án, szerdán 18 órától tekinthető meg a bábszínház stúdiótermében. Az előadásokra a helyek száma korlátozott, ajánlott mielőbb jegyet foglalni a 0755.335.400-as telefonszámon Csüdöm Eszternél.

Hagyományőrzés a galériában

A kézdivásárhelyi Antanténusz Egyesület Jeles napok programsorozatának Húsvéti hagyományok című szakasza az Erdélyi Hagyományok Háza hálózat és a Csoóri Sandor Alap támogatásával valósult meg nagyszerdán a kézdivásárhelyi Kosztándi-galériában, telt házzal. A három és tíz év közötti résztvevők népi körjátékokat (tavaszi lányjátékok: cickomozás, karikázó) játszottak, népdalokat énekeltek, és moldvai táncokat táncoltak Bakó-Fazakas Zsuzsa irányításával. A tevékenység lebonyolításába besegítettek a tanítóképzős diákok is, a talpalávalóról a Finom zenekar gondoskodott. (bfzs)

Húsvéti műhely a palotában

A húsvéti előkészületek kimaradhatatlan része a tojásfestés, tojásírás. A megyeszékhelyi Gyermekek Palotájában idén tizenötödik alkalommal szervezték meg a húsvéti foglalkozást, lehetőséget teremtve arra, hogy a diákok hagyományos technikával írják meg az otthonról hozott tojásokat. Hétfőn nyitotta meg kapuit a húsvéti tojásíró műhely, ahol a korábbi évektől eltérően, elsősorban a köri tevékenységekre járó diákok vehettek részt a foglakozásokon. A főtt tojást otthonról kell hozni, minden más kelléket – tojásfestéket, kesicét – a Gyermekek Palotája biztosít. A köri tevékenységekre járó diákok mellett a Speciális Iskola tanulóit fogadták, ma pedig az evangélikus egyház mellett működő Bartimeus Játszóház gyerekeinek segítenek a tojásírásban.

– A tevékenység fő célja a hagyományőrzés a gyerekek körében. Arra törekedünk, hogy ebben a rohanó világban maradjon idő a nagyszüleink által ránk hagyott húsvéti hagyományokat megőrizni, ápolni – mondta Kerekes Jenő igazgató.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások