Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Önkéntesek kikapcsolódása

Önkéntesek kikapcsolódása Cseperedő

Július 22–28. között a zabolai Csipkés táborhelyet gyerekzsivaj töltötte be. A Máltai Szeretetszolgálat sepsiszentgyörgyi fiókszervezetének gyerektábora idén is izgalmasnak ígérkezett. Ebben az évben a tábor témája 5 nap alatt a Föld körül volt, amely azt jelentette, hogy a részt vevő gyerekek minden nap más-más földrészeket barangolhattak be, új ismereteket szerezhettek az adott helyekről, és tematikus játékokat is tanulhattak.

Első nap Európa színes országait járta be az 56 világutazó kis máltás önkéntes, forgószínpad-szerűen utazták körbe a kontinenst, ahol többek között Romulusszal és Rémusszal, valamint Einsteinnal is megismerkedhettek.

Ezt követte Afrika és annak változatos tájegységei, ezen a földrészen a szafarit, a Szaharát és az esőerdőket fedezhették fel a gyerekek, majd Kleopátra segítségével az egyiptomi piramisokról és fáraókról tanulhattak játékos módon. Utána egy nappal megismerhették az ázsiai kontinensen élők szokásait és hagyományait, többek között szó esett a kínai nagy falról, illetve a felkelő nap országáról is. A negyedik napon Ausztráliába is ellátogattak a gyerekek, itt kengurukká, kacsacsőrű emlősökké és koalákká változhattak a kis világutazók, sok új játékot tanulhattak ezen a földrészen is. Végül, de nem utolsósorban pedig Észak- és Dél-Amerika lakóit és látnivalóit mutatták be a szervezők, ahol stafétajátékok követték egymást az indiánok és a cowboyok között. Ezen kívül fontos megemlíteni, hogy a táborhelyre naponta érkeztek meghívottak is, olyan külsős személyek, akik már több kontinensen megfordultak, és tanulságos dolgokat tudtak megosztani a fiatal önkéntesekkel. Esténként tábortüzet, Just Dance!-bulit, filmnézést és táncházat rendeztek, ezeket a programokat mindenki nagyon várta, és élvezte.

Hirdetés
Hirdetés

A kézzel fogható emlékek sem maradhattak el: minden földrészen más-más kézműves-tevékenységsorozat várta a részt vevő világutazókat, szebbnél szebb tárgyak készültek.
A hangulat idén is fergetegesnek bizonyult, az együtt eltöltött napok minden máltás önkéntesnek felemelők voltak, a legkisebbektől kezdve a legnagyobbakig.

A máltás gyerektábort minden évben megszervezik a fiatal önkéntesek számára, akik az utánpótlás csoportok tagjai. Ezek az események általában színesek és változatosak, a szervezők minden évben arra törekszenek, hogy a résztvevők számára felejthetetlen és tanulságos legyen a tábor, hiszen tudjuk: a gyerekeké a jövő.

Ezúton is meg szeretnénk köszönni Sepsiszentgyörgy Municípium Helyi Tanácsának és a Communitas Alapítványnak a támogatást!

Tankó Tímea

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük