Felhívás!

Közelebb kerülni Istenhez

Jövőnk a tét! címmel szervezett ökumenikus keresztény tábort július 29–31. között az alsócsernátoni Református Egyházközség Bikfalván, a Téglás panzióban.

A programon 28 fiatal vett részt, akiknek lehetőségük volt megtapasztalni azt, hogy a keresztény hit nem unalmas, és nagyon is elérhető a jövő nemzedék számára. A tábor házigazdája Takács Lajos alsócsernátoni református lelkész volt, aki bevezetőjében az „Én vagyok a világ világossága.” jelmondatról beszélt. Raff Róbert református lelkész Van-e térerő? előadásában a személyes istenkapcsolatról beszélt, Bardócz Csaba református lelkész Az öröm Istene élő adásban van című előadásában arra hívta fel a figyelmet, hogy a jövő most kezdődik, ezért a jelenben kell komolyan vegyük a holnapunkat.

A programot két önkéntes, Lukács Irén és Virág Ágota vezették le. Bardócz Tímea és csapata elhozták a Láthatatlan színházat, ezenkívül voltak csapatépítő játékok, kézműves-foglalkozások, tábortűz, énektanulás, keresztény villámcsődület, és volt lehetőség elcsendesedésre is. Minden fiatal készített a Bibliájára borítót, barátságkarkötőt és lámpást, ezt hazavihették magukkal.

– Számomra az ifitábor lelki feltöltődést jelent, és új ajtókat nyit ki előttem, amik az álmaim felé vezetnek. Csodálatos érzés, ha találsz egy olyan közösséget, ahol jól érezheted magad, és velük együtt dicsőítheted az Urat, és én ezt itt megtaláltam – nyilatkozta az Csiszér Anetta táborozó.

– A jó hangulat mellett sikerült közelebb kerülni Istenhez. Merem állítani, hogy minden táborozó számára nagy feltöltődést jelentett, amit továbbvihet egészen a következő táborig – vélekedett Lukács Zsombor, egy másik táborozó.

A református egyházközség köszönetet mond Csernáton Község Helyi Tanácsának a támogatásért, a Téglás panziónak az ellátásért, az önkénteseknek a tábor levezetéséért.

V. Á

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.