Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Melegem és… elegem van!

Rettenet ez a nagy meleg! Könnyű neked, mert te nem hordasz bundát. Na jó, tudom, hogy akinek ilyen gyönyörű bundája van, az után száz fokban is megfordulnak, de minek, ha nem látják bennem a nagy őt?!

Kedvelsz? Érdekel a véleményed! Eleged van belőlem? Kit érdekel? Engem nem. Így működnek nálam a dolgok, úgy hogy tudd. Hallgass, hogy meghallgassalak, beszélj, hogy tanácsot adhassak. És nem hiába forr a vérem a bunda alatt, hiszen ki bírná a belső gyötrődéseket és lelki fájdalmakat jobban palástolni, mint én. Ne támadj, járj a cipőmben!

Jellememből adódóan állandóan útkeresésben vagyok. Keresem azt a teret, azt a hallgatóságot, ahol felszínre kerülnek a dolgaim, ötleteim, egyedi elképzeléseim.

Hirdetés
Hirdetés

Azért vagyok sokszor nagy gondban, mert rájövök, hogy kár a gőzért, hiszen a végén a babérokat más aratja le, s akkor én mitévő legyek a bennem uralkodó tettvággyal, egyedi elképzeléssel, ha azt nem értékelik kellőképpen. Inkább pihenek, mert azt nagyon szeretem. Egy jó könyv, barátok társasága nekem a teljes Kánaánt adja. Ilyenkor tudom lehűteni magam lelkileg, ilyenkor jövök rá, hogy ne a sebeim nyalogatásával foglalkozzam, hanem harcoljak, hiszen a rátermettségem, észjárásom nagy lehetőség egy hozzám méltó pozíció megszerzéséhez.

Közben állandóan azt érzem, hogy hevít a vágy, egy olyan ér­zés­áradat kerít hatalmába, ami nem hagy nyugodni, és eltereli a figyelmem a lényegről. Na, ilyenkor szoktátok azt mondani rólam, hogy szálljak le a magas lóról, vagy épp letöritek a szárnyaimat, mert ez egy Oroszlán-szülöttnek nem dukál. De miért?
Tudod, mikor elegem van mindenből, nem érdekel, hol vagy, ki vagy, hová tartasz, megtalállak, és akkor lerendezem veled az összes nézeteltérést, úgy hogy ne menekülj a haragom elől, mert a végzeted utolér!

Igen, tudom. Mindent el kell követnem a szépségem megőrzéséért, mert szeretem magam. De ki nem szereti magát? Te talán nem? Mert akkor megyek, és levetem a bundámat, hogy lásd a puszta valóságot! Elegem van, melegem van!

Csákány Zsuzsanna

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük