Felhívás!

Középiskolások versenye

Középiskolások versenye Cseperedő

A 9–12. osztályosok Bolyai Matematika Csapatversenyét idén hat körzetben szervezték meg. Az erdélyieket a magyarországi diákok egy részével a Hunnia körzetbe sorolták.

Minden évfolyamon az első hat csapatot díjazzák. Háromszékről három csapat került be a legjobbak közé, de a pontos helyezési sorrendet a január 19-i ünnepségen hozzák nyilvánosságra. A tét a február 24-i magyarországi döntőbe jutás.

Háromszéken 31 csapat nevezett be a rangos vetélkedőre a Székely Mikó Kollégiumból, a Mikes Kelemen Líceumból és a Kőrösi Csoma Sándor Líceumból. A középiskolások csapatversenyén minden évfolyamról az első hat helyezettet díjazzák. A háromszéki résztvevők közül a Székely Mikó Kollégium kilencedikes diákokból álló Nemdohányzók, a tizedikesek Nem mondom meg és a tizenkettedikesek Nemo nevet viselő csapata került be a díjazottak közé, derül ki a vetélkedő honlapján közzétett adatokból. A Hunnia körzetben a legnépesebb mezőny a kilencedik osztályosoké, 116 csapat vetélkedett, a tizedikeseknél 106, a tizenegyedikeseknél 76, míg a végzős középiskolásoknál 38.

A verseny célja segíteni a diákokat azon képességek kifejlesztésében, hogy közösen, összedolgozva oldjanak meg feladatokat, átéljék az együttgondolkodás örömét, és a logikus gondolkodás mellett összemérhessék tudásukat.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.