Felhívás!

Ingyenes felkészítő

Ingyenes felkészítő Cseperedő

Közel kétszáz végzős középiskolás számára szervez ingyenes érettségi felkészítőt románból és matematikából a megyeszékhelyi Eurocenter Amőba Oktatási Központ.

A megye négy városából összesen 256 diák jelentkezett az ingyenes felkészítőkre. A szintfelmérő vizsgák után, azok a végzős középiskolások kerültek be a csoportokba, akik 3-as és 7-es között teljesítettek, szám szerint 198-an, magyarázta Bereczki Barna, az Eurocenter Amőba Oktatási Központ igazgatója.

Van néhány diák, aki mind a román-, mind a matematikaórán részt vesz. Sepsiszentgyörgyön 84 (44 román, 40 matematika), Kézdivásárhelyen 80 (60 román, 20 matematika), Kovásznán 19 (matematika) és Baróton 15 (matematika) tanulónak segítenek az érettségire való felkészülésben az eddig legtöbb nehézséget okozó tantárgyakból. A 15–20 fős csoportok számára tantárgyanként heti három órát tartanak. A tananyag áttekintése mellett tanulási módszerekkel is megismertetik a diákokat.

A felkészítőket az Eurocenter Amőba Oktatási Központ szervezi, párhuzamosan a megye négy városában: Sepsiszentgyörgyön, Kézdivásárhelyen, Baróton és Kovásznán.

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet által támogatott felkészítő célja, hogy hozzásegítsék a végzős diákokat az érettségi oklevél megszerzéséhez. A programban az előző években több száz diák vett részt, és sokuk számára eredményt hozó segítséget jelentettek a felkészítők, közölték a szervezők.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.