Felhívás!

Könyvajánló

Könyvajánló Cseperedő

Alma utca 22.

Óvodás–kisiskolás gyermekek világába csöppen, aki Vadadi Adrienn Alma utca 22. című könyvét olvassa. Az író óvónő, könyve csupa napfény és derű: sok-sok gyerek lakik benne, akik együtt szerelnek tandemet, fociznak, beszélgetnek. Együtt nyomoznak Lajos kutya után, szelídítenek macskát és fagyiznak. Misi, aki a negyediken lakik, nagyon jó megfigyelő, ráadásul élénk a fantáziája: az ő szemüvegén keresztül látjuk a ház lakóit, a vagány Marosi testvéreket, a kicsi, aranyos Pirost, a megközelíthetetlen Kamillát, a veszekedős Csúnya nénit és a barkácsolós Elek bácsit.

A könyv 2015-ben jelent meg a Pozsonyi Pagony Kiadónál, Mészely Ilka illusztrációival. (hintafa.blog.hu)

El fogsz tűnni

A kiskamaszoknak egy népszerű kortárs szerző, Wéber Anikó 2017-ben, ugyancsak a Pagony Kiadónál megjelent, El fogsz tűnni című könyvét ajánljuk. A szerző ifjúsági könyvei kemény témákat feszegetnek, iskolai környezetben: kiközösítés, basáskodás, osztályon belüli terror. Miért pécéznek ki egyeseket az osztályban? Mit tehet a szülő? Mit tehet a tanár? Egy vele készült interjúban az író ezt mondja az El fogsz tűnni-ről: „A második regényem sokkal inkább a gyerekeknek szól, egy kalandregény megfejtésre váró titkokkal és árulóval, de mindeközben a szülőknek és pedagógusoknak is mesél az iskolai agresszióról, az osztályközösség mozdíthatatlan hierarchiájáról és klikkjeiről.”(www.kultura.hu/el-fogsz-tunni)

Mindkét könyv a Bod Péter Megyei Könyvtár gyermekrészlegén kölcsönözhető. Ezek a kötetek online katalógusunkban is megtalálhatók, sok hasonlóan érdekes könyvvel együtt, az online.kmkt.ro címen. Szeretettel várjuk gyermek és felnőtt olvasóinkat egyaránt!

(A Bod Péter Megyei Könyvtár ajánlása)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.