Felhívás!

Fiatalok a természetért

Fiatalok a természetért Cseperedő

A természetjárás szépségeiről, az erdőirtásról és a természetvédelem fontosságáról tartott vetítéssel egybekötött interaktív előadást Gáspár Antónia Kamilla, a Domokos Géza Egyesület munkatársa a Plugor Sándor Művészeti Líceum 9. osztályos tanulóinak.

A szabadúszó fotográfus elmondta, gyerekként nyugalmat keresve ment ki az erdőbe, és ült le egy fa árnyékába egy izgalmas könyvvel, de a természet szépsége, a madárdal elvonta figyelmét az olvasásról. Félretette a kötetet, elővette fényképezőgépét, és megpróbálta megörökíteni a látottakat. A képek közül kedvenceit hozta el, és mutatta be Kerezsi Iringó pedagógus osztályának.
Az erdőirtás globális hatásaira, következményeire fókuszáló kisfilmmel és a különböző hulladékok lebomlási idejének ismertetésével a természet védelmére akarta ráirányítani a diákok figyelmét. A beszélgetés során kiderült, a kezdő középiskolások tudatában vannak, hogy mennyire fontos a természet óvása, az erdők védelme az emberiség számára, a növény- és állatvilág megőrzése szempontjából. Több szemétgyűjtő akcióban vettek részt, és fákat is ültettek már.
A Domokos Géza-emlékév keretében szervezett esemény erdeigyümölcs-kóstolással ért véget.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.