Könyvajánló

A Bod Péter Megyei Könyvtár Kertész Erzsi Állat KávéZoo és Dezső Andrea Mamuska könyvét ajánlja olvasásra, felolvasásra.

Kertész Erzsi: Állat KávéZoo

A dzsungel szélén, egy tisztáson Antika és Lopez, a két antilop azért, hogy saját unalmas életüket feldobják, nyitnak egy Állat KávéZoot. Gondosan előkészítenek mindent. Ültetnek kávébabot, szereznek süteményrecepteket, hímzett kötényt, fényképes étlapot, majd várják a kolibriket, makákókat és a többi kellemes látogatót. Pechjükre épp egy éhes tigrist sodor a KávéZooba a passzátszél. […] Az egész könyv tökéletes elegye az igényes és fantáziadús mesélésnek, az elegáns képi világnak… A nyelvi és a vizuális szépségen túl nagyon okosan írta meg a szerző a könyvet, hiszen a gyerek számára is könnyen felfogható, fontos, érzelmileg is lényeges történeteket mesél el. (Forrás: a hintafa.blog.hu).

 

 

 

 

 

 

 

 

Dezső Andrea Mamuskája az emlékezés és a gyász könyve, ugyanakkor megható, szép és különleges. A lány az anyukájának mesél, és visszaemlékszik a nagymamájára, ugyanakkor azt is tudjuk, ezekben az elbeszélésekben egy gyerek fantáziája keveredik a valósággal. (…) Az édesanyja pedig végre megérti, hogy nem az a fontos, hogy a kislány nem a valóságot mesélte el, hanem az, hogy mindeközben mit érzett, mi ment végbe a kicsi lelkében.(Forrás:konyvparfe.blog.hu).

 

 

 

 

 

 

 

 

Mindkét könyv a Bod Péter Megyei Könyvtár Gyermekrészlegén kölcsönözhető. Online katalógusunkban is megtalálhatók, sok hasonlóan érdekes könyvvel együtt, az online.kmkt.ro címen. Szeretettel várjuk gyermek és felnőtt olvasóinkat egyaránt!

(A Bod Péter Megyei Könyvtár ajánlása)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.