Csöppnyi családkalandok

Tizennégy mesével neveztek be a megye magyar tannyelvű óvodái az V. Csöppnyi családkalandok megyei meseíró és -illusztráló pályázatra, melyet a sepsiszentgyörgyi Hófehérke Napközi Otthon hirdetett meg.

A mesék illusztrációiból megrendezett kiállítás megtekinthető a szervező tanintézmény előterében. A meséket június 14-én díjazzák, az eseményre szeretettel várják a kis nyertes meseírók óvónőit, illetve mindazokat a gyerekeket, pedagógusokat, akik az elmúlt években bekapcsolódtak a versenybe.

A beérkezett alkotásokat a Szőcs Imola szaktanfelügyelő, dr. Szántó Bíborka, az udvarhelyi Babeș-Bolyai Tudományegyetem adjunktusa, Péter Orsolya, a sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház művészeti vezetője, Márk Emese a Hófehérke Napközi Otthon vezetője és Bedőházi Emese Aranka óvónő, a verseny ötletgazdája alkotta zsűri bírálta el. A díjazás korcsoportok szerint történik. A nyertes alkotásokat közzéteszik az óvoda honlapján és a helyi újságokban. A verseny támogatói: a sepsiszentgyörgyi helyi tanács, a Hófehérke Egyesület és a D-Toys Kft.

Rajzpályázat

A Rebeka Missziós Központ és a Manna Keresztyén Egyesület rajzpályázatot hirdet Az egészséges család címmel. Pályázni hároméves kortól lehet. A pályaműveket A4-es formátumban Kézdivásárhelyen, a Kertész Optikában lehet benyújtani május 24-ig. Díjátadás június 10-én, szombaton Szentkatolnán, a Rebeka Missziós Központban. Minden korosztályt külön díjaznak. A pályaműveken fel kell tüntetni a nevet, lakhelyet és az életkort, valamint rajzlap hátán a telefonszámot/e-mail-címet.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.