Felhívás!

Kinyitották a mesetarisznyát

Kinyitották a mesetarisznyát Cseperedő

Pénteken, szeptember 28-án délután a Háromszéki Népfőiskola Egyesület Mesék Mátyás királyról címen mesemondóversenyt szervezett szörcsei és székelytamásfalvi iskolásoknak.

A szörcsei református egyházközség imatermében a gyermekek 0–4. osztályban, valamint 5–8. osztályban 2–2 kategóriában mérhették össze tehetségüket. A kezdeményezés meleg fogadtatásra talált, jó lehetőségként a mesemondás iránt érdeklődőknek a kibontakozásra, a versenyhangulat megtapasztalására.

Biró Erika, az egyesület elnöke köszöntötte az egybegyűlteket, pár érdekességet mesélve Mátyás, az igazságos életéből, a fennmaradt legendákból, hagyományokból.

A zsűri tagjai, Kiss Erika és Finta Iringó, érdeklődéssel fogadták az elején kissé lámpalázas mesemondókat. A mintegy 23 gyermek nagy része először vett részt ilyen jellegű versenyen. A meséken keresztül kirajzolódott a hallgatóság előtt az igazságos, humoros, közvetlen és nyíltszívű uralkodó képe, aki úgy kormányozta az országot, hogy közel maradt az egyszerű emberhez, ismerve és lehetőség szerint orvosolva a nép gondját-baját. A szünet után a Mátyás király szülőházára vetített animációt nézhették meg a jelenlevők. A zsűrinek nem volt könnyű dolga, a legszorosabb küzdelem az 5–6. osztályosok körében zajlott.

Az eseményt a Communitas Alapítvány támogatta.

B. E.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.