Felhívás!

Kiértékelték rajzokat

Kiértékelték rajzokat Cseperedő

A harmadik Holnemvolt Székelyföldi Mesefesztivál záró napján került sor a szervező Tipe Tupa Egyesület által meghirdetett rajz- és meseíró-pályázat eredményhirdetésére.

A Mátyás király témában kiírt rajzpályázatra mintegy 50 gyerek küldött be pályamunkát. Az alkotások elbírálásának nehéz feladatát Sipos Sarolta rajztanár vállalta magára. Döntése alapján első helyen végzett Bucuri Bence, a sepsiszentgyörgyi Váradi József Általános Iskola kisdiákja, második díjban részesült a vargyasi Simionescu Eliza Enikő, harmadik lett Kacsó Farkas Richárd, a Hófehérke Napközi Otthon óvodása.

A meseíró-pályázatot Egy székely Mátyás király udvarában címmel hirdette meg az egyesület. A szerbiai Zentától Gyergyószentmiklósig összesen 15 kisdiák alkotókedvét, fantáziáját mozgatta meg a kiírás. A beérkezett mesék rangsorolását Both Erzsébet magyartanár végezte a Tipe Tupa Egyesület felkérésére. Első díjban részesült a pávai Szász Csilla Anita és a gyergyószentmiklósi Hegyi Balázs. Második helyen végzett Szarka Hanna, harmadik lett Varga Balázs, mindketten zentai kisdiákok.

Mint ismeretes augusztus 28. és szeptember 30. között a sepsiszentgyörgyi Tipe Tupa Egyesület szervezésében zajlott a harmadik Holnemvolt Székelyföldi Mesefesztivál, melynek keretében Kovászna, Hargita és Maros megyékben meséltek a meghívottak közel 3000 főnek. 132 mese hangzott el hét városban (Sepsiszentgyörgy, Kovászna, Kézdivásárhely, Csíkszereda, Udvarhely, Gyergyó, Marosvásárhely) és négy faluban (Bikfalva, Illyefalva, Málnás, Nyujtód).

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.