Felhívás!

Háromszékiek Újszentesen

Háromszékiek Újszentesen Cseperedő

Tizenegy diák képviseli Háromszéket a X. Őszirózsa Országos Népdalvetélkedőn. A rangos rendezvényt október 19–21. között szervezik meg Újszentesen.

A vetélkedőn azok a háromszéki diákok vesznek részt, akik a júniusban Kézdivásárhelyen, a Háromszéki Népdalbarátok Vetélkedője megyei szakaszán első helyen végeztek. Azok a tanulók, akik a megyei versenyen még nyolcadikosként versenyeztek, de ősszel már kilencedik osztályt kezdtek, nem lehetnek jelen az országos megmérettetésen, melyet az elemi és gimnazista tanulók számára szerveznek.

Barta Enikő tanítónő elmondta, több mint egy évtizede indították útjára a Háromszéki Népdalbarátok Vetélkedőjét zenei anyanyelvünk népszerűsítése, továbbadása és őrzése céljából. A vetélkedőt megelőző helyi szakaszokon több száz gyerek énekel népdalt, a legjobbak a kézdivásárhelyi megyei rangú megmérettetésen is lehetőséget kapnak tudásuk, tehetségük bemutatására, az első helyezettek pedig részt vehetnek az újszentesi országos megmérettetésen, ahol népdalbarátokkal találkoznak, tanulhatnak egymástól, barátokra lelnek. Ez a legfontosabb, ha díjat is hoznak, az már csak hab a tortán –fogalmazott a tanítónő.

Megyénkből 11-en utaznak Újszentesre: Finta Eszter Gyopár (Telek), Voloncs Zselyke (Molnár Józsiás Általános Iskola, Kézdivásárhely), Giligor Kincső (Torja), Mátis Adrienn (Plugor Sándor Művészeti Líceum), Dezső Tündér Ilona (Zágon), Györgyi Hajnal Csillag (Váradi József Általános Iskola), Cristian Eszter (Gaál Mózes Általános Iskola, Barót), valamint Szentes Ágnes, Balázs Gergő , Kovács Sára és Márkosi Lili a Székely Mikó Kollégiumból.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.