Felhívás!

Húsvéti hagyományápolás

Húsvéti hagyományápolás Cseperedő

A húsvéti előkészületek kimaradhatatlan része a tojásfestés, tojásírás. A megyeszékhelyi Guzsalyas Alapítvány és a Tanulók Háza idén is várja azokat a diákokat, akik hagyományos módon szeretnék megírni a tojásokat.

A Guzsalyas Alapítvány székhelyén, a Míves Házban április 15-18. között délelőtt osztályokat, csoportokat várnak, délután bárki betérhet, aki szakemberek irányítása, útmutatása szerint, hagyományos technikát alkalmazva szeretné megírni a húsvéti tojásokat. Szervezett csoportok a 0267.311.732-es telefonszámon jelentkezhetnek. A nagy népszerűségnek örvendő tevékenységek fő célja a hagyományőrzés, a húsvéti tojásírás technikájának megismertetése és átadása a fiatalabb nemzedék számára, a népi hagyományok ápolása és őrzése.

A Gyermekek Palotájában április 15-én 9 órai kezdettel nyitják meg a húsvéti műhelyt, ahol Marosi Árpád, a belvárosi református egyház segédlelkésze az ünnep fontosságáról, a feltámadás jelentőségéről beszél majd a gyerekeknek. Április 18-ig naponta 8-14 óra között szervezett csoportokat, osztályokat fogadnak, de az elmúlt évekhez hasonlóan csütörtökön az Írisz Ház fiataljai és a cserkészek számára szervezik a foglalkozást. A kellékeket – kesicét, viaszt és festéket – a szervezők biztosítják.

– A tojásíró műhelyt a hagyományápolás jegyében szervezzük meg. Próbálunk ráhangolódni az ünnepre, énekelünk, beszélgetünk az ünnepkörhöz kapcsolódó szokásokról, magyarázta Kerekes Jenő igazgató.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.