Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Háromszéki díjazottak

Háromszéki díjazottak Cseperedő

A Temesvár melletti nagyközségben, Újszentesen az elmúlt hétvégén tizenkettedik alkalommal szervezték meg az Őszirózsa országos népdalvetélkedőt általános iskolások számára. Háromszéket 15-en képviselték, diákjaink egy harmadik díjjal, három dicsérettel és hat különdíjjal tértek haza.

Hirdetés
Hirdetés

Két év szünet után került sor az újszentesi országos szintű vetélkedőre, ahol tizenkét magyarlakta megye tanulói mérték össze tudá­sukat, tehetségüket. Előkészítő osztálytól nyolcadikig, négy korcsoportban százhét diák vett részt a rangos megmérettetésen.

Megyénket azok a diákok képviselték, akik a kézdivásárhelyi Molnár Józsiás Általános Iskola, a Kovászna Megyei Tanfelügyelőség és a Vigadó Művelődési Ház közös szervezésében lezajlott Háromszéki Népdalbarátok Megyei népdalversenyen a legjobban teljesítettek.

Újszentesen a zsűri döntése alapján országos harmadik helyen végzett Balázs Gergő, a Székely Mikó Kollégium nyolcadik osztályos diákja. Dicséretes: Gáspár Adorján és Gáspár Anett a kézdiszentkereszti Trefán Leonárd Általános Iskola hatodikos, illetve elsős diákjai, valamint Finta Fruzsina, a kézdivásárhelyi Petőfi Sándor Általános Iskola végzős gimnazistája.

A Tiszta Forrás Alapítvány különdíjában részesült a kézdiszentkereszti nyolcadik osztályos Gáspár Zalán. A céhes városi Molnár Józsiás Általános Iskola hetedikes diákja, Fésűs Henrietta a Romániai Magyar Dalszövetség, míg az ötödikes Zsigmond Tifani az Újszentesi Általános Iskola különdíját kapta. A Vas Lajos Népzenei Szövetség Bakó-Fazakas Lucát, a Molnár Józsiás-iskola másodikos kisdiákját, Finta Eszter Gyopárt, a barátosi Bibó József-iskola ötödikes tanulóját és Finta Dorka Fannit, az orbaiteleki Horváth Károly Általános Iskola harmadikos tanulóját jutalmazta. Könyvjutalomban részesült Papp Anna, a kézdivásárhelyi Petőfi Sándor-iskola negyedikes és Pethő Sára, a sepsiszentgyörgyi Váradi József-iskola másodikos diákja. Gratulálunk a diákoknak és a felkészítő tanáraiknak!

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük