Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Több mint száz diák versenyzett

Több mint száz diák versenyzett Cseperedő

Egy év kihagyás, majd egy online verseny után újra „élőben” szervezték meg a XX. Tiszta Forrás Népdalvetélkedőt október 24-én. Az Eufónia Kulturális Egyesület által meghirdetett megmérettetésnek a Plugor Sándor Művészeti Líceum adott otthont. Ez alkalommal mutatták be dr. Szalay Zoltán Csak tiszta forrásból című könyvének IV. kötetét.

Hirdetés
Hirdetés

A rangos rendezvény célja, hogy a tanulók megismerjék a népi kultúrát, hagyományokat, hogy minél több gyerekhez jusson el a népdaléneklés szeretete, hogy fejlessze a diákok önálló előadásmódját, népszerűsítsük a népi éneklést, és felkaroljuk a tehetséges ifjakat.

Az idei versenyre 114 diák jelentkezett Kovászna megye különböző településeiről, valamint egy-egy diák Brassóból és Csíkszeredából. A népviseletbe öltözött versenyzők teljesítményét István Ildikó népdalénekes, a sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskola tanára, Vajda Katalin, a Háromszék Táncegyüttes nyugalmazott táncosa, Györfi Erzsébet népdalénekes és dr. Szalay Zoltán, a brassói Transilvania Egyetem tanára értékelte. Az eredményhirdetést megelőzően a zsűritagok szakmai kiértékelő keretében jó tanácsokkal látták el a felkészítő tanárokat, diákokat és szülőket egyaránt.

A zsűri döntése alapján első helyezettek: Jakab Zsófia (előkészítő osztály) és Mátis Adrienn (IX. o.) a szentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceumból, Gáspár Anett (I. o.), Gáspár Adorján (VI. o.) és Gáspár Zalán (VIII. o.) a kézdiszentkereszti Trefán Leonárd Általános Iskolából, Elekes Koppány (II. o.) és Kovács Sára (XI. o.) a szentgyörgyi Mikes Kelemen Elméleti Líceumból, Mihály Anett (III. o.) és Finta Fruzsina (VIII. o.) a kézdivásárhelyi Petőfi Sándor Általános Iskolából, Kocsis Tekla (IV. o) a Székely Mikó Kollégiumból, Voloncs Zselyke (V. o.) és Zsigmond Tifani (V. o.) a kézdivásárhelyi Molnár Józsiás Általános Iskolából, Ceauş Martina (VII. o.) a brassói Áprily Lajos Főgimnáziumból és Bögözi Alpár (XII. o.) a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Elméleti Líceumból.

Második helyen végeztek: Crăciun Leonard Ádám (I. o.), Gergely Attila (e. o.) és Harai Panna (II. o.) a Plugor-iskolából, Földes Zsolt (I. o.) a kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Líceumból, Handra Nóra (II. o.) és Hodor Hanna (III. o.) a Petőfi-iskolából, Hadnagy Panka (III. o) a szentgyörgyi Váradi József Általános Iskolából, Páll Máté (IV. o.) a Molnár Józsiás-iskolából, Dénes Petra (V. o.) a Mikes-líceumból, Gyergyai Zsanett (VI. o.) és Szőllősi Kriszta (VII. o.) Kézdiszentkeresztről, Tóth Boróka (VIII. o.) és Török Tamara (XI.o) a sepsiszentgyörgyi Református Kollégiumból, valamint Fejér Ákos Bence (IX. o.) a kézdi Bod Péter Tanítóképzőből.

Harmadik díjasok: Lőfi Nóra (e. o.) és Kocsis Ünige (II. o.) a Mikóból, Biró Orsolya (I. o.) az árkosi dr. Gelei József Általános Iskolából, Már Andrea (I. o.) a zágoni Mikes Kelemen Általános Iskolából, Kovács Panna (II. o.) a Plugor-iskolából, Borcsa Abigél (III. o.) és Kelemen Hanna Dorka (III. o.) a Petőfi-iskolából, Demes Judit (IV. o.) és Somodi Ágota (IV. o.) Kovásznáról, Tuzson Zsófia (V. o.) Kézdiszentkeresztről, Varga Ferencz (VI. o.) a vargyasi Borbáth Károly Általános Iskolából, Fésűs Henrietta (VII. o.) a Molnár Józsiás-iskolából, Rancz Ilka (IX. o) a Nagy Mózes-líceumból. Tizennyolc résztvevő részesült dicséretben.

A szervezők ezúttal mondanak köszönetet a vetélkedőnek helyet adó tanintézmény vezetőségének és a Kovászna megyei, valamint a sepsiszentgyörgyi önkormányzati testületnek a támogatásért.

Kovács Janka Hanna programfelelős

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük