Felhívás!

Gyerekek írták

Ez iskola?

Egy jövőbeli elképzelt iskola óriási ablakokkal van felépítve, a teteje tele napelemekkel, hogy a tanuláshoz használt kütyük, az elektronikai dolgok ezek segítségével működjenek.

Bent az osztálytermekben, akárcsak most, jó hangulat uralkodik. Bármilyen tantárgyat tanulnak a diákok, a fő dolog az, hogy ha valaki téved, az egész osztály kisegíti. Az épületben, az osztálytermeken kívül, van konyha, ebédlő, uszoda, korcsolyapálya, tornaterem és táncterem.

Kint, az óriási udvarnak két része van. Az egyik felében a szokásos focipálya kapukkal, kosárpalánkok meg a büfé. A másik oldalon gokartpálya, kinti medence, kerékpárút és játszótér is lenne a kicsiknek.
Na, de a tanárokat se felejtsük el. Nekik a tanári teljesen luxus lesz, mindeniküknek lesz egy-egy relax széke. Még egy pincér is a szolgálatukra fog állni szünetekben, aki jeges teát, kávét, alkoholmentes koktélokat és vizet szolgál fel. Hát ez lehet, hogy egy kicsit túlzás, de egy ilyen iskolában a tanároknak is jár a kényelem.

Kurta Dávid Tas, Váradi József Általános Iskola, IV. E osztály

Varázslatos iskola

Volt egy városban egy iskola, ahová mindenféle csintalan, neveletlen, szétszórt gyerek járt. Elhagyták a dolgaikat, piszkos lett a ruhájuk, ordibáltak, nem voltak szófogadóak, nem figyeltek az órákon. Sok tanító megfordult ebben az iskolában, de mindenki tovább­állt, mert senki nem tudta megváltoztatni a gyerekeket.

Egy napon egy fiatal tanító érkezett, akinek sikerült a gyerekeket elvarázsolnia. Sokat beszélgetett velük, viccelődött, elvitte a közeli játszótérre, együtt fákat gondoztak. Virágokat ültettek. A gyerekek napról napra változtak, mígnem teljesen megváltoztak. Igazi jó gyerekek lettek. Az iskola is jó hírnévre tett szert, és mindenki oda akart járni. Elnevezték Varázslatos Iskolának.

Dálnoki Kriszta, Váradi József Általános Iskola, II. C osztály

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.