Felhívás!

Gyerekek a Magmában

Gyerekek a Magmában Cseperedő

Első alkalommal szervezett vakációs, nappali tábort február 5–9. között a Magma Kortárs Művészeti Kiállítótér. A sikerre és az igényre való tekintettel már tervezik a folytatást.

A nappali tábor célja, hogy hasznos időtöltést biztosítson a kisgyerekek számára a vakáció ideje alatt. A foglalkozásokat 7–12 évesek számára hirdették, de testvérpárok esetében a kisebbeket is fogadták.

– Ez a műhelyfoglalkozás válasz a kisgyerekes szülők körében kialakult igényre, hiszen a vakáció ideje alatt kevesen tudják megoldani a gyerekfelügyeletet. Mi a nappali táborral egy alternatívát nyújtottunk a szabadidő értelmes, kreatív eltöltésére – magyarázta Kispál Ágnes Evelin, a MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótér munkatársa.

A 9–17 óra között zajló kreatív tevékenységekben naponta 14–17 gyerek kapcsolódott be. A programban rajzolás, rajzfilmnézés és azok megbeszélése, portréfotózás, kollázskészítés is szerepelt. A legnépszerűbbnek a food design bizonyult, a különböző, színes ételekből készült kompozíció a végén az utolsó falatig elfogyott. A főtér adta lehetőséget kihasználva és a kicsik mozgásigényét kielégítve, a szabadban is szerveztek különböző játékos tevékenységeket.

– Tervezzük a folytatást, nyáron  újabb nappali táborba várjuk a gyerekeket – mondta el Kispál Ágnes Evelin.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.