Felhívás!

Az érzékszervek szerepe

Az érzékszervek szerepe Cseperedő

A sepsiszentgyörgyi Pro Waldorf Egyesület szervezésében jövő héten több előadást is meghallgathatnak a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron-termében a Waldorf-módszer iránt érdeklődő szülők.

Bizonyára azoknak is tudnak a tapasztalt előadók újat mondani, akiknek a gyerekei már élvezik ezt az alternatív oktatási formát, de még inkább ajánlott elmenni azoknak, akik még tájékozódnak a gyermekük iskolába íratása előtt.

Februrár 13-án, kedden 18 órától Karkus Ottó, a solymári Fészek Waldorf Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola osztálytanítója beszél a temperamentumok szerepéről a gyermeknevelésben, szerdán, ugyanabban az időpontban Kökéndy Ákos, a pesthidegkúti Waldorf-iskola igazgatója és osztálytanítója – akit már többször is láthattak-hallhattak Szentgyörgyön – az érzékszervek tanulásban betöltött szerepéről értekezik. Sepsiszentgyörgyön jelenleg két waldorfos óvodai csoport működik a szemerjai volt Kiss Árpád-iskola épületében. A Nicolae Colan-iskola 2012-ben fogadta be ezt az oktatási formát, az akkor induló előkészítősök ma már ötödikesek, számukra és a meglévő elsős, másodikos, harmadikos osztályoknak biztosított a módszer folyamatossága, az iskolában egyre több tanár végzi el a képzéseket, amelyek feljogosítják őket, hogy Waldorf-csoportban tanítsanak.

Az előadásokra a belépés díjtalan.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.