Felhívás!

Ovisok a mesék szárnyán

Ovisok a mesék szárnyán Cseperedő

Hétfőn a kézdivásárhelyi Csipkerózsika Napközi Otthon volt a helyszíne a mesék világába tett párórás kalandozásnak, itt zajlott ugyanis a Benedek Elek Mesemondó-találkozó körzeti szakasza, amelyen a Manócska-módszertani műhelyhez tartozó óvodák bátor nagycsoportosai szőtték a mesék fonalát.

A gyermekeké volt a főszerep a mesemondó találkozón, amely játékos, mókás formátumának köszönhetően élvezetes kikapcsolódást jelentett nemcsak a főszereplők, hanem az őket elkísérő pedagógusok és szülők számára is. Az aprócska mesélők megmutatták, hogyan lehet közismert meséket élvezetesen és kifejezően tolmácsolni.

„A találkozót minden évben megszervezik, a gyerekek Benedek Elek által írt vagy gyűjtött meséket mondanak el, a legügyesebbek pedig a megyei szakaszon is bemutatkozhatnak” – tudtuk meg Gáspár Edit koordinátortól.

A Bálint Mária óvónő által levezényelt eseményen 13 kézdivásárhelyi és környékbeli óvodás hozott meséket a lelkes közönség és a zsűri számára, a mesék hallgatása közben a felnőttek is kicsit gyermekké „varázsolódtak”.

„Az a célunk, hogy a gyerekekkel megszerettessük a meséket, hogy bátorságot kapjanak a minél kifejezőbb mesemondáshoz, és ez által életben tartsuk az egymásnak mesélés varázsát” – mondta el Bálint Mária.

Az előadások szünetében a szervező intézmény jóvoltából mindenki bőséges vendéglátásban részesült. A zsűri határozata értelmében az ozsdolai Csíki Bernadett és a lemhényi Nagy Dávid kapta a legmagasabb pontszámot, illetve a Manócska Napközi Otthonból Hencs Andrea is kimagaslóan teljesített.

A mesemondó találkozó megyei szakaszát hagyományosan a sepsiszentgyörgyi Benedek Elek Óvodában bonyolítják le.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.