Felhívás!

Elismerés a kimagasló teljesítményért

Elismerés a kimagasló teljesítményért Cseperedő

Sepsiszentgyörgy testvértelepülése, Ferencváros önkormányzata a Magyar Nyelvért Barabás Samu emlékdíjjal tüntette ki Krecht Hanna-Reginát, a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium nyolcadik osztályos diákját.

Dr. Pénzes Ágnes tanítványa a magyar nyelv tanulásában és művelésében, különböző megyei, országos és nemzetközi versenyeken elért kimagasló teljesítményével érdemelte ki az elismerést, melyet a nemzeti összetartozás napján, Ferencvárosban adtak át.

A megyeszékhelyi diáklányt egy hattagú csapat is elkísérte, akik vajdasági, kárpátaljai és felvidéki diákokkal közösen tíz népdalt énekeltek el az ünnepségen a Szent Kereszt plébániatemplomban. A dalokat Dombora Anna zenetanárnő tanította be a mikós diákoknak.

2013-től Ferencváros minden évben a Magyar Nyelvért díjjal tünteti ki négy testvértelepülésének – Királyhelmec, Magyarkanizsa, Beregszász és Sepsiszentgyörgy – egy-egy diákját, akik általános iskolai tanulmányaik során kimagasló eredményt értek el a magyar nyelv tanulásában és művelésében, valamint tanulmányaikat középiskolában kívánják folytatni. A díjazott diákok 100-100 ezer forintos támogatásban is részesülnek, így segítik őket továbbtanulásukban.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.