Felhívás!

A Hófehérke is Zöld Óvoda

A sepsiszentgyörgyi Csipike és Árvácska, valamint a kézdivásárhelyi Manócska Napköziotthonok után a Hófehérke Napköziotthon is kiérdemelte a Zöld Óvoda-minősítést, amelyet május végén a céhes városi tanintézményben vehetett át ünnepélyes díjkiosztó keretében.

A Zöld Óvoda program célja a fenntarthatóságra nevelés, az óvodás gyermekek környezettudatos szemléletének, gondolkodásának megalapozása, alakítása a természetben végzett foglalkozások, kirándulások során. „Az óvodákban nemcsak a természeti értékek tiszteletét, de rendkívül sokoldalú tudásanyagot is átadnak a gyermekeknek. A Zöld Óvoda olyan szellemi értéket képvisel, ami a jövő záloga” – fejtette ki Szőcs Imola szaktanfelügyelő.

A program segít megalapozni a zöld értékeket már egészen kicsi korban, hozzájárul a gyerekek és szülők környezettudatosságának formálásához – derült ki a már kitüntetett intézmények beszámolójából.

2016-ban, a Csipike és az Árvácska után a Manócska Napköziotthon érdemelte ki a megyében harmadikként a Zöld Óvoda kitüntetést, azóta egész mostanáig más intézmény nem pályázott, így nem tudták átadni a stafétát. Amolyan könnyítésképpen létrehozták a Zöld Tallér-minősítést, kisebb intézményeknek, három ilyen begyűjtésével Zöld Óvodává lehet válni.

„Az a célunk, hogy minél többen legyenek zöldszívűek, ráfigyeljenek a környezetünkre. A zöld mentalitás a mindennapjaink részévé vált, nincs olyan tevékenységünk, amikor ne figyelnénk a hulladék újrahasznosításra, az ésszerű gazdálkodásra, nem szemetelünk, de az egészséges táplálkozás és a sok mozgás is lételemünkké vált, ezért van ilyen szép udvarunk, relaxációs ösvénnyel, felnőttnek, gyereknek” – részletezte Kész Ildikó, a Manócska Napköziotthon igazgatója.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.