Felhívás!

Egyedülálló szülők gyerekei táboroztak

Egyedülálló szülők gyerekei táboroztak Cseperedő

Június 17–21. között a Csodafőnix Egyesület második alkalommal szervezte meg a kurtapataki Zonda Vendégházban az egyedülálló szülők gyermekeinek a táboroztatását.

A Háromszéki Közösségi Alapítvány és a Pro Sanitate Alapítvány márciusban megrendezett Civil licitjén nyert összeg fedezte a tábor teljes anyagi költségét. Az élménytábor célja ezúttal is az volt, hogy összehozza azon egyedülálló szülőket, akik el vannak szigetelve a sok munka és gyerekfelügyelet miatt a közösségektől, és felszabadítsa őket a mindennapi munka alól.

A tábor résztvevői 6–13 éves, Kézdivásárhelyről és környékéről toborzott gyerekek voltak, akik közül többen tavaly is részt vettek a Csodafőnix Egyesület szervezte táborban. A tavalyi létszám idén megduplázódott. A gyerekek kipróbálhatták a lovaglást, az OH-terápiás jellegű kártyákat, salsa, bachata táncokat tanulhattak, akadálypályákon ügyeskedhettek. A tábor ideje alatti kedvező időjárás biztosította a mindennapos strandolást is. A gyerekeknek, szüleiknek és meghívottaknak Balla Ede Zsolt szakrálisföldrajz-kutató tartott lenyűgöző előadást.

Csavar-Mátis Katalin táborszervezőt ezúttal is Baróthi Anikó pedagógus, pozitív pszichoterapeuta és Nichita Dorina önkéntes ügyvéd segítették. A táborszervező három szóval jellemezte az idei tábort: hála, nyitottság és összefogás.

A szervező hálásan köszöni a helyi közösség összefogását a nemes cél érdekében, Szabó Kelemen Katalin tanítónőnek a társasjátékok megismertetését, a tábor felügyelőinek a segítséget, Kelemen Katalin tanítónőnek a szeretetiskolás gyerkőcök bevonását, a szülők pozitív hozzáállását a tábor létrejöttéhez, és nem utolsósorban a Zonda Vendégháznak a szeretetteljes befogadást.

Hodor Enikő

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.