Felhívás!

Csodalámpa Olvasóklub

Csodalámpa Olvasóklub Cseperedő

Tizenöt 5–6. osztályos diák részvételével zajlott a héten a Csodalámpa Olvasóklub olvasásnépszerűsítő és szövegértést fejlesztő vakációs foglalkozás a Bod Péter Megyei Könyvtárban. A tábor ma csernátoni kirándulással ér véget.

A 10–14 óra között zajló tevékenységek során két könyvből – Anja Stürzen Somniavero: Az idő fogságában és Gévai Csilla: Nagyon zöld könyv – olvastak fel. Előbbi egy jövőben játszódó sci-fi, melynek főszereplője egy a 2100-as években élő tinédzser fiú, aki visszautazik a múltba, a meglehetősen sötét 2031-be. Barátokat szerez, akik bepillantást nyernek a jövőbe, míg az időutazó Jochanan megismeri a múltját. A Nagyon zöld könyv a környezetvédelem fontosságára hívja fel a figyelmet. A heti tevékenységek témáját ez utóbbi kötet adta: hogyan lehet megelőzni az ökölógiai katasztrófát, mit tehetünk mi ennek érdekében, milyen takarékossági lépéseket követhetünk, milyen lehetőségek vannak városunkban? Ennek megértésében segítettek a Tega Rt.-től kapott szórólapok és a szelektív hulladékgyűjtésre használt kukák. Ezzel a témával kisfilmet is készítettek.

Ma Csernátonba kirándul a csapat, felkeresik az Ikavárát, de a programban kincskereső játék és múzeumlátogatás is szerepel. Az egyhetes nappali tábor a sepsiszentgyörgyi helyi tanács és a Bertis cég támogatásával valósult meg. A jövő héten, július 1–5. között az 1–2. osztályos diákok, július 8–12. időszakban pedig a 3–4. osztályosok számára szervezik a foglalkozásokat.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.