Felhívás!

Diákok farsangja

Diákok farsangja Cseperedő

A farsangi ünnepkör minden közösség életében fontos szerepet tölt be, a tél búcsúztatása, a farsangi fánk, a maskarás felvonulások, a mulatságok, az alakoskodás ideje ez. Azé az időszaké, amikor a téli szomorkás hangulatot boldogság töri meg, hiszen a farsang egyben a közelgő tavaszt is jelenti.

A sepsiszentgyörgyi Nicolae Colan Általános Iskola alsó tagozatán idén február 25-én, húshagyó kedden került sor a farsangi mulatozásra. Az osztályvezető pedagógusok jelmezbe öltözve fogadták reggel diákjaikat, hogy aztán kezdetét vegye az önfeledt mókázás. A hangulatosan feldíszített osztálytermekben a gyermekek bemutatkozhattak egy-egy kis versikével vagy énekkel, ezt követően különböző versenyeken mérettek meg, ahol bátran összecsapott törpe az óriással, kisasszony a kalózzal, öregasszony a szuperhőssel, s a győztes el is nyerte méltó jutalmát.

A III. B osztályban egy adott témakörre építettük a napot, így mindannyian cowboynak öltöztünk, s miután bejártuk a filmek világát, letettük lasszóinkat, hogy a Rednex együttes szolgáltatta dallamra cowboy-tánccal lepjük meg a szülőket. Az igazi vadnyugati hangulatban töltött délelőtt folyamán kalácsot majszolgattunk, teát kortyolgattunk, majd adott időpontban csatlakoztunk a többi évfolyamhoz, és levonultunk az udvarra, ahol a gyerekek táncoktatója, Ürmösi Hunor várt bennünket. Ez volt ám a mulatozás megkoronázása! Ízes rigmusok, pattogó ritmusok, igazi talpalávaló, körtánc, régi jó farsangi szokások felelevenítése előzte meg a kiszebáb elégetését, amit annak rendje és módja szerint meg is sirattunk.

Reméljük, hangoskodásunk, jókedvünk és lelkesedésünk hozzájárult ahhoz, hogy a tél elűzésével minden ránk leselkedő rosszat lapátra tegyünk. S mivel a gyerekek már új ötletekkel jönnek a következő évi farsangra, állunk elébe. Köszönet az iskola vezetőségének a finom fánkért, köszönet kollégáimnak az összefogásért! (Fábián Veronika)

A petőfisek is maskarába bújtak

A farsangi időszak vége felé közeledve a kézdivásárhelyi Petőfi Sándor Általános Iskola alsó tagozatos osztályközösségei jókedvű mulatságot szerveztek a sportcsarnokban. A 11 osztályközösség a választott témához illő jelmezekben egy-egy hangulatos, vidám táncos produkcióval mutatkozott be a nagyszámú érdeklődő előtt.

Népszerű volt a cowboy-tánc, három osztályközösség is ezt a témát választotta, de táncoltak pingvinek, macskák, hercegek és hercegnők, szellemirtók, Hupikékék törpikék, felléptek sportolók és a 80-as évek retró-diszkósai is. Az előadást gyereklakodalmas zárta.

Jó hangulatú rendezvény kerekedett, a gyerekek nagy szeretettel készültek erre az eseményre, minden osztály tanulói naponta próbálták a mozgást, a táncot. Az ilyen felkészüléseknek, előadásoknak a közösségépítő szerepe óriási. A gyerekek egymást is nagy figyelemmel nézték, tapsolták, tetszett nekik ez a kezdeményezés. Az előadás végén egy rövid kiértékelő után minden osztály elismerő oklevelet kapott az ötletes jelmezekért és a bemutatott produkciókért.

Hagyományteremtő szándékkal indítottuk ezt a közös farsangi mulatságot, biztosak vagyunk, hogy minden évben sikere lesz a gyermekek körében. Ezen kívül minden osztályközösség tartott saját farsangi jelmezbált, ahol minden gyerek bemutatkozhatott egyéni jelmezében.

Köszönet a szülőknek, akik sok-sok finomsággal leptek meg minket ezen a napon. Igazi farsangi lakomát rendezhettünk. (Füleki Katalin)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.