Felhívás!

Kezdődik a beiskolázás

Márciusban kezdődik az előkészítő osztályba való beiratkozás első szakasza. Háromszéken 120 osztályba 2221 kisdiákot várnak, 1486-ot magyar, 735-öt román tagozaton. A jelentkezőket az iratkozási folyamat lezárulása után sorolják be osztályokba.

Február folyamán minden tanintézményben kifüggesztik az induló előkészítő osztályok számát, és az iskolakörzeteket. Ezt követően az oktatási intézmények nyílt napokat tartanak, melynek keretében az érintett szülők és diákok betekintést nyerhetnek az iskola életébe, hétköznapjaiba, választ kaphatnak felmerülő kérdéseikre. Az előkészítő osztályba történő beiratkozás első szakasza március 4-e és 23-a között zajlik. A beiratkozási típuskérést a tanintézmény titkárságán kell leadni, de a szülők online is kitölthetik a formanyomtatványt, majd az iratkozási periódus alatt bármikor bevihetik az iskolákba a szükséges iratokat. Elsőként az iskolakörzetben lakó gyerekek beiskolázása történik meg, és csak a fennmaradó helyekre vesznek fel körzeten kívüli jelentkezőket. Háromszéken csak a megyeközpontban és Kézdivásárhelyen jelöltek ki iskolakörzeteket. A törvény értelmében a 2020. augusztus 31-éig hatodik életévüket betöltő gyerekeket kötelező iskolába íratni. A szeptember elseje és december 31-e között hatodik évüket betöltő gyerekeket is beírathatják szüleik, ha a szintfelmérő eredménye azt mutatja, hogy pszichoszomatikus fejlődésük megfelelő. A beiratkozás második szakaszára április 23-a és 30-a között kerül sor.

A megyei tanfelügyelőség honlapján közzétett beiskolázási tervezet szerint 400-an összevont osztályokban tanulnak. Magyar nyelvű Step by Step osztály indul Sepsiszentgyörgyön a Váradi József Általános Iskolában és Kézdivásárhelyen a Molnár József Általános Iskolában. A Waldorf osztálynak a Nicolae Colan Általános Iskola ad otthont. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.