Felhívás!

Új csoportok indulnak

Új csoportok indulnak Cseperedő

Egy egész napig állt a bál nemrég a kézdivásárhelyi Helen Doron Angol Nyelviskolánál. Igazi színkavalkád, színes jelmezek, jókedv, evés, ivás, alkotás jellemezte az egész napos programot.

Elzák, tündérek, hercegnők, katicák, tengerészek sorakoztak fel a farsangolós programon, de volt ott végtelenül ötletes karácsonyfa, tűzoltó, sellő, boszorkány, ősember, kalóz, felfedező, cowboy, unikornis, rendőr is, ugyanakkor nem hiányoztak a cicák, denevérek, csontvázak sem. A rendhagyó angol foglalkozásokon a gyerekek ügyességi játékokon vettek részt, majd társasoztak, jókat nevettek, alkottak, mind-mind angol nyelven. A csoportok óránként váltották egymást, a játékos angol tevékenység alatt a gyerekek angolul mutatkoztak be, majd kürtőskalácsot fogyasztva, zenét hallgatva zárták a közel egy órát.

Az amúgy játékos angol foglalkozások pozitív, vidámsággal teli környezete megadja a gyerekek számára a lehetőséget, hogy az angol nyelvet anyanyelvükhöz hasonlóan sajátítsák el. A Helen Doron-órák sok mindenben eltérnek a hagyományos tevékenységektől, pozitív légkörűek, dicsérnek, jutalmaznak, változatosak, mozgalmasak, gyerekközpontúak és igazodnak az életkori sajátosságokhoz. A Helen Doron módszerrel ugyanilyen könnyedén és vidáman tanulnak meg írni és olvasni is az iskolás gyerekek angol feladatok segítségével, mindannyian megszeretik az angolt és a nyelvtanulást.

– Számomra az is lényeges, hogy az egy éves tanfolyamok egymásra épülnek, a gyerekek angoltudása lépcsőjén egyre magasabbra jutnak, a tudás játékosan épül be, és áll össze kerek egésszé – tudtuk meg Papp Gyöngyikétől, a kézdivásárhelyi Helen Doron Nyelviskola tanárától.

A pedagógusok rendszeres képzése is lényeges szempont, a tanárok közel félévente tesznek tanúbizonyságot nemzetközi angol Helen Doron trénerek előtt, hogy továbbra is megállják a helyüket ezen a palettán. 

A Helen Doron Nyelvközpontban a gyerekek hetente közel egy órán keresztül barátkozhatnak, ismerkedhetnek az angol nyelv hangzóival, szavaival, kifejezéseivel, sok-sok éneket, mondókát, kiszámolót tanulva, de nem maradnak el a csapatjátékok sem.

A cél, hogy a gyerekek ne fordítsanak egyik nyelvből a másikra, ezért ismereteiket a spontán beszédre próbálja terelni, anyanyelvi közeget teremtve az angol cd-k, dvd-k segítségével is. Februártól új csoportok indultak kisiskolásoknak és óvodásoknak, ezekhez lehet még csatlakozni. Érdeklődni lehet a Helen Doron angol Nyelviskola székhelyén, Kézdivásárhely, Szacsvay János 2. szám alatt.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.