Felhívás!

Csillagszemű rajzpályázat

Csillagszemű rajzpályázat Cseperedő

A Mesélő Háromszék projekt részeként a sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház és a Jókainé Laborfalvi Róza Alapítvány Csillagszemű címmel mesealapú rajzpályázatot hirdet óvodáskorú, kisiskoláskorú és 5–8. osztályos háromszéki gyermekeknek.

A program célja a népmesék vizuális megjelenítése, a kreatív önkifejezésre való ösztönzés, és a gyermekművészet támogatása. A pályázat A csillagszemű juhász, Világszép nádszálkisasszony, A szegény ember szőlője, Az aranyszőrű bárány, A rózsát nevető királykisasszony, Az égig érő fa, A táltos kecske, Tündér Erzsébet, Előbb a tánc, utána a lakoma című Benedek Elek gyűjtésű népmesékre épül.

Az óvodások (4–7 éves) a fent említett népmesékből ihletődve lefesthetik, lerajzolhatják az égig érő fát, a legkülönlegesebb királykisasszonyokat, királyfiakat, de a pályázat kiírói arra is kíváncsiak, hogy a népmesékből melyik segítő állattal szeretnének találkozni, melyik varázseszközt használnák, ha beléphetnének a népmesékbe.
A kisiskolások (6–11 éves) lerajzolhatják a kilencfejű sárkány várát, amikor a lakója is otthon van, festményt készíthetnek a csillagszemű juhászról, a legkülönlegesebb királykisasszonyokról, királyfiakról és a magyar népmesék tündéreiről vagy boszorkányairól.
Az 5–8. osztályosok a Kilencet egy csapásra! kiírás keretében meg kell keressék a 9 mese közös elemeit, és ezt meg kell festeniük egy alkotásban.
Egy pályázó egy témakörben legfeljebb egy pályaművet nyújthat be. A rajzok hátoldalán a következő információk szerepeljenek: a választott témakör, az alkotó neve, kora, telefonszáma, az intézmény, osztály/csoport, pedagógus neve (telefonszáma).
A díjazott pályamunkák alkotói értékes jutalomban részesülnek. A szakmai zsűri által legjobbnak ítélt pályamunkákból kiállítást rendeznek Sepsiszentgyörgyön szeptember 30. – október 8. között. Beküldési határidő: szeptember 24. 13 óra.
Az alkotások leadhatók a Tamási Áron Színház titkárságán, vagy postázhatók a Kovászna megye, Sepsiszentgyörgy, 520003, Szabadság tér 1. szám címre. A borítékra rá kell írni: Csillagszemű rajzpályázat – Mesélő Háromszék. Bővebb tájékoztatás kérhető a meseloharomszek@gmail.com címen vagy a 0757.047.717-es telefonszámon (Péter Orsolya).

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.