Felhívás!

Röviden

Kézművestábor Almásban

Augusztus 25–30. között a Kézdialmási Gyerekekért Egyesület szervezésében kézműves alkotótáborra került sor a Kelemen Didák Általános Iskola épületében. A táborban résztvevő 15 tanulót az iskola pedagógusai irányították, ahol a bútorfestéssel és a fafaragással ismerkedtek, gyakorolták. A tábor végén kiállításon mutatták be az alkotásokat, amelyek majd az iskola falait fogják díszíteni. A tábort, az előző évekhez hasonlóan a Communitas Alapítvány támogatta.

Bábszínház

A jövő héten, szeptember 24-én és 25-én 11 órától A fehér macskahercegnő című előadásra várja a három év felettieket a Cimborák Bábszínház. Jó tudni, hogy a fehér macskahercegnő birodalma nincs messze. Csupán három macskatalpnyom délre, két macskabajusz távolság nyugatra, és már ott is vagyunk. Ó, az egy varázskert! Ott él a kis Macskahercegnő, és ha őt elrabolja a gonosz Patkány-vasorrú bába, akkor a testőrnek bizony csak egy dolga akad: hogy a gonosz nyomába eredjen, és kiszabadítsa áhított Macskahercegnőjét… Ha ez nem sikerül erővel, akkor marad a furfang, az ész. A kérdés adott: vajon sikerülni fog? Vajon a gonoszt legyőzik, és Pindurkandúr elnyeri a fehér Macskahercegnő kezét? Mindenre fény derül az előadáson.

Szeptember 28-án és 29-én 12 órától A fák titkos szíve előadásra várják a nézőket. Az afrikai népmese alapján készült produkció főszereplői egy nyúl, egy hiéna meg egy baobabfa, melyet a fekete kontinensen az élet fájának tartanak. Ez az afrikai népmese a Föld bármelyik pontján érvényes, és jelenleg talán időszerűbb, mint valaha – vélik az alkotók.

Egy hónap múlva vakáció

A 2021–2022-es iskolai év 34 hétig tart. Az első félév 14 hétből, a második 20 hétből áll. Október 25–31. között az óvodások és az elemi osztályosok számára szünidő lesz. A téli vakáció 2021. december 23-tól 2022. január 9-ig tart. A második félévben a tavaszi vakáció április 15-től május 1-ig tart. Az Iskola másként országos program 2022. április 8-án kezdődik, és 14-én ér véget.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.