Felhívás!

A közös játék öröme

A közös játék öröme Cseperedő

Az elmúlt hétvégén a megyeszékhelyi Napsugár Napközi Otthonban szervezték meg a nyolcadik Kiskurutty Játéktanoda megyei fordulóját, négy csapat részvételével. A közös játék, foglalkozás alapját Mészöly Miklós A pipiske és a fűszál című könyvben lévő mesék képezték.

A Kiskurutty Játéktanodát nem versenynek, hanem több óvodai csoport közös projektjén alapuló találkozásos tevékenységnek szánták az ötletgazdák. A csapatjáték lényege, hogy a feladatok megoldása, próbák tejesítése révén fejlesszék a csapatszellemet és az együttműködést az óvodáskorúakban. A foglalkozások során természetes anyagokból készített játékeszközöket használtak fel.

A csapatépítő játékos foglalkozáson a körzeti szakasz legjobbjai vettek részt. A házigazda szerepét betöltő Napsugár Napközi Otthonból a Százlábú csapat: Burián Natasa, Bálint Luca, Beder Ádám és Kuti Mátyás, Zaboláról a György Orsolya Helga, Hegyeli Virág, Hegyeli Nándor és Péter Boróka alkotta Pillangó csapat, a kézdivásárhelyi Vackor-óvoda Micimackói: Bakó-Fazakas Luca, Császár Boróka, Jakab Zalán és Volloncs Lilla, valamint a gelencei Csodamadarak nevű csapat, melynek tagjai: Néda Fanni, Kovács Karola, Gál Zsolna és Audi Linda. A gyerekeket Bálint Éva Ildikó, Csomos Tünde Mária, Oltean Julianna, Sandu Ottilia, Bács Csilla Kinga, Dezső Melinda, Csekme Noémi, Bimbó Zita, Gecse Ágota, Ilyés Mária, Pap Erzsébet Kinga és Zágoni Réka óvónők készítették fel a vetélkedőre. A játékvezető szerepét Kozma Tünde töltötte be.

Szombaton az óvodások olyan játékos próbákon mérettettek meg, amelyeket a gyerekek képességeit figyelembe véve állítottak össze az ötletgazdák, és amelyek a csapatszellemet erősítették. A tevékenységeket A hegy meg az árnyéka, A bánatos medve és A kiskutya meg a szamár című mesék köré építették fel. A közös játék során a gyerekek egy-egy meserészletet mutattak be, színeztek, akadálypályán tették próbára ügyességüket és rátermettségüket: almát gurítottak be a medve barlangjába, hátrafelé szaladtak, és térd közé szorított almával ugráltak.

A játék ideje alatt a csapatok babszemeket gyűjtöttek jutalompontként a kincsesládájukba. A legtöbb babszemet a kézdivásárhelyi Vackor-óvoda Micimackó csapata szerezte. Ők fogják képviselni Háromszéket a megyeközi szakaszon, melynek megszervezését és lebonyolítását évente egy-egy benevezett megye vállalja fel. Idén a sepsiszentgyörgyi Csipike Napközi Otthon lesz a házigazdája a rangos óvodás rendezvénynek.

Sandu Ottilia

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.