Hirdetés
Hirdetés

József Attilát olvastak a diákok

József Attilát olvastak a diákok Cseperedő

Háromszéki tanintézmények, közkönyvtárak is csatlakoztak a csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtár által szervezett 12. nemzetközi felolvasómaratonhoz. Évről évre a magyar irodalom egy-egy kiemelkedő alkotójának életműve szólal meg a maratonon. Idén február 18-án József Attila (1905–1937) verseiből olvastak fel a résztvevők születésének 115. évfordulója alkalmából.

Háromszéken összesen 1875 személy kapcsolódott be a felolvasómaratonba. A szervezők tájékoztatása szerint a megyeszékhelyi tanintézmények közül a Berde Áron Gazdasági és Közigazgatási Szakközépiskola, a Székely Mikó Kollégium, a Plugor Sándor Művészeti Líceum, a Puskás Tivadar Szakközépiskola és a Nicolae Colan Általános Iskola diákjai és pedagógusai vettek részt az olvasás népszerűsítő rendezvényen, míg Kovásznán a Kőrösi Csoma Sándor Líceumban tartották a felolvasást de Kézdivásárhelyen, Baróton, Bardocon, Bölönben, Illyefalván, Kézdikőváron, Martonfalván, Kisbaconban, Nagybaconban, Székelytamásfalván, Szentivánlaborfalván, Vargyason, és Árkoson is József Attilát olvastak.

Hirdetés
Hirdetés

A Székely Mikó Kollégium nyolc évvel ezelőtt csatlakozott a kezdeményezéshez, és azóta rendszeres résztvevője a programnak. A Domokos Géza-iskolakönyvtár olvasótermében most is egymást váltották az osztályok, mintegy kétszáz diák kapcsolódott be az olvasás örömét, az egyetemes értékeket is népszerűsítő projektbe.

A csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtár által szervezett felolvasómaraton évről évre nagyobb népszerűségnek örvend, idén tíz országból – Románia, Magyarország, Szlovákia, Kárpátalja , Németország, Belgium, Svédország, Anglia, az Amerikai Egyesült Államok és Kanada – mintegy 36 ezren csatlakoztak a maratonhoz. Románia 16 megyéjében szólaltatták meg József Attila műveit, a legtöbben Hargita, Maros, Bihar és Kovászna megyékből.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük