Felhívás!

A kicsiket is tesztelik

A kicsiket is tesztelik Cseperedő

Közeleg a kisdiákok vizsgája. Az Oktatási Minisztérium idén májusban méri fel a második, negyedik és hatodik osztályosok tudá­sát. A tételek országos szinten egységesek.

A magyar kisdiákok május 7-én és 8-án anyanyelvből olvasási és írási készségüket bizonyítják, 9-én a matematika, 10-én pedig a román tudásukat mérik fel. Május 15-én a negyedik osztályosok románból vizsgáznak, aztán a matematika és az anyanyelv következik. Május 23-án a hatodikos diákok kommunikációs képességeit mérik fel (román, magyar és idegen nyelvből), 24-én matematikából és a tudományos tárgyakból vizsgáznak. A feladatok megoldására egy óra áll a tanulók rendelkezésére.
A tételeket az Országos Felmérő és Vizsgáztató Központ dolgozza ki, azok megfelelnek az érvényben levő tanterveknek. A második, negyedik és hatodik osztályosok országos tesztelését 2014-ben vezette be a szaktárca. A felmérőn szerzett eredmények nem jelennek meg a diákok éves tanulmányi átlagában, ezek az iskolákat segítik, hogy a diákok felkészültségi szintjéhez, kompetenciáihoz igazított tantervet dolgozhassanak ki.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.