Felhívás!

Anyanyelvből jelesek

Anyanyelvből jelesek Cseperedő

A nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium adott otthont a Mikes Kelemen Magyar Nyelv és Irodalom Tantárgyverseny országos fordulójának április 5-7. között. Háromszéket 14 általános– és középiskolás diák képviselte, közülük öten jutottak tovább az április 19-22. között Székelyudvarhelyen zajló Apáczai Csere János Nemzetközi Magyar Nyelv és Irodalom Tantárgyversenyre.

A nagyenyedi rangos megmérettetésen diákjaink két első, három második díjat és számos dicséretet valamint különdíjat érdemeltek ki. A hatodik osztályosoknál második helyezést ért el Szabó Alexia (a megyeszékhelyi Váradi József Általános iskola diákja), a Corvina Kiadó különdíját Sánta Eszter (a baróti Gaál Mózes Általános Iskola tanulója) kapta. A kilencedikeseknél második díjas Kovács Petra (a Székely Mikó Kollégium diákja), dicséretben részesült Fülöp Barbara a Nagy Mózes Elméleti Líceumból. A tízedik osztályban első helyezett Kádár Fruzsina mikós diák, aki a Babeș-Bolyai Tudományegyetem különdíját is elnyerte, és a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem is díjazta. Dicséretben részesült Gondos Borbála, a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Elméleti Líceum tanulója.
A tizenegyedikeseknél első díjas Kozsokár Hanna a Székely Mikó Kollégiumból, aki a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem és a BBTE különdíját is elnyerte, és a Bolyai Társaság is elismerésben részesítette. A végzős középiskolásoknál második helyen végzett Voloncs Attila a Nagy Mózes Elméleti líceumból, aki a Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. különdíjában is részesült, dicséretet kapott Demeter Ágnes (a céhes városbeli Református Kollégium diákja).
Az elért eredmények alapján Szabó Alexia, Voloncs Attila, Kovács Petra, Kádár Fruzsina és Kozsokár Hanna meghívást kaptak az Apáczai Csere János Nemzetközi Magyar Nyelv és Irodalom Tantárgyversenyre. Gratulálunk a diákoknak és Benedek Erika, Domokos Judit, Tókos Ibolya Lujza, Nagy-Babos Edit, dr. Rancz Teréz, Kedves Laura Rita, Dobra Judit, dr. Deák Ferenc és Rancz-Gyárfás Zsuzsanna felkészítő tanároknak.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.