Felhívás!

A gyerekeket is bevonják

A gyerekeket is bevonják Cseperedő

A Rara Avis Madártani Egyesület 29 évvel ezelőtti megalakulásakor a madárvédelem széles körű népszerűsítését tűzte ki célul, ez határozza meg tevékenységüket napjainkban is. A természet- és madárvédelmi projektek mellett téli táborokat is szerveznek, és a farsangot is megünneplik.

– Már a megalakulásunkkor egyértelmű volt számunkra, hogy olyan madárvédelmi programokat kell szerveznünk, amibe minden korosztály be tud kapcsolódni. Így honosodott meg a két népszerű program: a madarak és fák napja, valamint a madárkarácsony. Gyerekek százai nőttek fel ezeken a madárvédelmi projekteken, többek közt a lányom is, aki már férjhez ment, és a fiam, aki a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetemen történettudományokból doktorál – magyarázta Kelemen László elnök.

Sikerként említette az első nappali ragadozó madárvédelmi program megszervezését a kőröspataki polgármesteri hivatallal és a község iskolásaival közösen. A 3 évvel ezelőtt elindított kezdeményezéshez megyeszékhelyi iskolák is csatlakoztak.

– Ez a program a tél beálltával kezdődik, T alakú lesőfákat helyezünk ki a mezőkben az ölyvek számára. Több mint száz ilyen T-fa van már kihelyezve, az idén fedeztük fel, hogy néhánynak „lába kelt”.  Szomorú, de nem szegi kedvünket, folytatjuk a munkát – tette hozzá Kelemen.

Október első hétvégéjén zajlanak az európai madármegfigyelő napok, ehhez a projekthez az egyesület is csatlakozott. Azok a gyerekek, felnőttek, családok akik szeretnének bekapcsolódni a programba, a rara-avis @ freemail.hu email címen jelentkezhetnek, vagy a 0722.313.371-es telefonszámon érdeklődhetnek.        

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.