Felhívás!

A mese közösségépítő ereje

A mese közösségépítő ereje Cseperedő

Ezen héten is érdekes programokkal várta az érdeklődőket a Holnemvolt Székelyföldi Mesefesztivál. Zalka Csenge Virág a kamaszoknak mesélt, a kisebbek mesenyomozásra indultak Soós Dórival, de alkotó-fejlesztő foglalkozásokra is sor került. A szeptember 2-án kezdődött rendezvénysorozat vasárnap, a magyar népmese napján ér véget.

Zalka Csenge Virág tizenkét éve éli a hivatásos mesemondók kalandos életét. Járja a világot, történeteket gyűjt, a magyar népmeséket pedig külföldön népszerűsíti. Mesemondó mesterdiplomáját és doktori fokozatát az Egyesült Államokban szerezte. A nemzetközi mesemondó második alkalommal volt a Holnemvolt Székelyföldi Mesefesztivál vendége. Ezúttal hátborzongató népmeséket, elgondolkodtató történeteket hozott a kamaszoknak, akiket annyira lenyűgözött, magával ragadott, beleszőtt a mesébe, hogy az előadás végén még néhány percre volt szükségük, hogy visszataláljanak a valóságba. A múzeumi mesélések mellett nagytermi előadásán a Zöld Dragonyosról, az elátkozott királynőről és a Tűztündérről mesélt a Bod Péter Megyei Könyvtárban. Zalka Csenge Virág számára a történetmesélés egy életforma, s meggyőződése, hogy a mesének közösségmegtartó, közösségépítő ereje van, és segít eligazodni a mindennapokban.

A Tipetupa Egyesület által harmadik alkalommal szervezett Holnemvolt Székelyföldi Mesefesztivál vasárnap dr. Kádár Annamária: Az Én mesém: önbecsülés és küzdőképesség megalapozása kisgyerekkorban című előadásával ér véget a Székely Mikó Kollégium konferenciatermében. Ezt megelőzően 17 órától kerül sor a meseíró és rajzpályázat eredményhirdetésére.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.