Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Mert olvasni jó!

Mert olvasni jó! Cseperedő

A Bod Péter Megyei Könyvtár ez alkalommal is két könyvet ajánl a gyerekek és szüleik figyelmébe.

Hirdetés
Hirdetés
 

Sylvie Misslin: Hahó, királyfi! Merre vagy?

Mi lehet unalmasabb, mint üldögélni a hercegnői lakosztályban és a mesebeli királyfira várni? Nem sok minden. Rozi és Lujzi is már torkig van a várakozással, ezért útra kel. De merre induljanak, hogy a királyfi várához érjenek? Az erdőn át vagy a patak mentén? Belépjenek a sötét barlangba, vagy másszanak fel a domb tetején emelkedő Sárkányvárhoz? A hercegnők sokszor érkeznek döntés elé, amikor a kis olvasó döntheti el, hogy a főszereplők melyik utat járják be a történetben.

(Forrás: naphegykiado.hu)

Hirdetés
Hirdetés

Kertész Erzsi: A hógömb fogságában

A könyv ajánlója nem kevesebbet ígér, mint: „ezt olvasd a Rumini után és az Időfutárok előtt”. Valóban, a Rumini-sorozat kedves, ártatlan kalandjaihoz képest a Pantherában sokasodnak és komolyodnak az izgalmak, a kalandok sokkal kiélezettebbek. Hat gyereknek fel kell térképeznie és meg kell másznia egy titokzatos hegyet, mindössze két nap alatt. Mindezt egy őrült gonosztevő miatt, aki magának akar minden dicsőséget és kincset.

Végre egy (kis)kamaszoknak készült könyv, ami pontosan az, ami lenni akar: izgalmas kalandregény, sok humorral, kidolgozott karakterekkel, itt-ott némi lélektannal megfűszerezve, visszafogott, ám mégis menő képi világgal kiegészítve. (Forrás: moly.hu)

Mindkét könyv a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár Gyermekrészlegén kölcsönözhető.

(A Bod Péter Megyei Könyvtár ajánlása)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük