Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Díjazott matekosok

Egy első helyezéssel és egy dicsérettel tértek haza általános iskolás diákjaink a Bolyai Matematika Csapatverseny országos szakaszáról. A budapesti megmérettetésen a megyei fordulón a legtöbb pontszámot szerzett hat háromszéki csapat vett részt. A Bartos Kriszta, Fazakas Gergő, Miklós Janka és Tamás Péter nyolcadikos mikós diákok alkotta Varázsvízilovak első helyen végeztek, míg a szintén mikós Gömbvillámok csapat, melynek tagjai Dancs Máté, Dálnoki Anita Dorka, Ercse Ferenc és Szentes Ágnes negyedikes tanulók dicséretben részesültek. Az első helyezett csapat továbbjutott a nemzetközi szakaszra.

Márton-nap a képtárban

November 16-án, szombaton tartotta az Antanténusz Egyesület Szent Márton-napi rendezvényét a kézdivásárhelyi Borudvar Kosztándi-képtárában. Az eseményen gyerekek, szülők és nagyszülők voltak a résztvevők. A muzsikát egyesületünk ifjúsági népzenekara szolgáltatta. Nagyon jó érzés volt ennyi apró szempárral énekelni, táncolni. Közösen lampiont is készítettünk, bár jövőre, megfontolandó a kézműves tevékenység megléte, többnyire az adott jeles nap körüli dalokkal és népi játékokkal foglalkozunk majd, a kézműves foglalkozást kihagyjuk, esetleg otthonról kérjük a lámpásokat. (Bakó-Fazakas Zsuzsa)

Óvodások vetélkedtek

Az óvodások számára szervezett Kiskurutty vetélkedő körzeti szakaszának a zabolai 1. számú Napközi Otthon adott otthont október 23-án. A megmérettetésre két óvoda nevezett be: a házigazdák és a kommandói óvodások, akiket lelkes óvó nénijük kísért el. Eredetiségükkel és csapatmunkájukkal példát mutattak mindannyiunknak. A zabolai óvodások sem restelkedtek, pontosak és figyelmesek voltak. Hosszú és következetes felkészítésük nem volt hiábavaló, hiszen ők jutottak tovább a megyei szakaszra.

(A szervezők)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük