Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az első hazai győzelmükért hajtanak

Első hazai győzelmére hajt a Sepsi OSK az élvonalbeli bajnokságban, a 8. forduló záró mérkőzésén ma 21 órától a Bukaresti Dinamót látják vendégül. A piros-fehérek abban bíznak, hogy jó játékkal összejöhet az első hazai győzelmük a 2019-es esztendőben.

A László Csaba irányította szentgyörgyiek hat döntetlennel és egy idegenben szerzett győzelemmel az I. liga rangsorában a hetedik helyen állnak, míg az eddig két győzelmet jegyző fővárosiak a kilencedikek. A két együttes eddig hatszor találkozott egymással, a Dinamo három győzelme mellett két gól nélküli döntetlen és egy Sepsi-siker született.

A mérkőzést felvezető sajtótájékoztatón László Csaba vezetőedző úgy fogalmazott, itt az ideje az első hazai győzelemnek, amellyel meghálálnák a szurkolók bizalmát, illetve megszilárdítanák pozíciójukat a bajnokság középmezőnyében.

„Nemcsak én, hanem a szurkolók is azt várják, hogy végre megtörjön a jég, és legyen meg az első hazai győzelmünk is. Nagyon jó, hogy nincsenek sérültjeink, a csapaton belül van egy egészséges konkurencia, ami csak előbbre vihet bennünket. A Dinamo ellen nem lesz egyszerű, főleg hogy a legutóbbi fordulóban győzni tudtak, ami minden bizonnyal pozitív energiát ad nekik. Viszont mi sem vesztettünk idegenben, még ha nem is játszottunk szenzációsan. Sokan győzelemre számítottak, de ilyen a labdarúgás, minden a pályán dől el. Ha két napig játszottunk volna a Clinceni ellen, akkor sem tudtunk volna több gólt lőni” – közölte a székelyudvarhelyi származású szakember, aki szerint ezen kell változtatni, mert gólokat kell szerezni a Dinamo ellen, ahhoz, hogy itthon tartsák mindhárom pontot.

„Fontos számomra, hogy már a sokadik majdnem telt házas mérkőzésünket fogjuk játszani. Ez a játékosok érdeme is, hogy vissza tudták hozni a szurkolókat a lelátókra. Most a bizalmukat szeretnénk meghálálni, ezért a pályára lépő labdarúgóknak mindent meg kell tenniük a győzelemért. Ezzel a három ponttal ugyanis stabillá tudjuk tenni a rangsorban elfoglalt pozíciónkat is” – vélekedett László Csaba.

A mérkőzésre ma is lehet jegyet váltani.

Labdarúgó I. liga, a 8. forduló eddigi eredményei: FC Botoșani–Academica Clinceni 2–2, Voluntari–Universitatea Craiova 1–2, Medgyesi Gázmetán–Jászvásári Poli 3–2, Astra Giurgiu–Kolozsvári CFR 3–2.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük