Felhívás!

Kis Ilka a legfittebb

Kis Ilka a legfittebb Sport

Szombaton és vasárnap rendhagyó rendezvény helyszínéül szolgált a Sinkovits Stadion mögötti betonpálya. Az Old Mickey’s Barbell Clubnak köszönhetően Kézdivásárhely is bekerült a CrossFit országos körforgásába, a Transylvania Throwdown sorozat befejező állomását tartották a céhes városban.

A két nap során bebizonyosodott, hogy a CrossFit mint sportág nagy népszerűségnek örvend, viszonylag fiatal kora ellenére, nemcsak a magas versenyzői létszám, hanem az érdeklődők száma is ezt bizonyítja. Temesvárról, Aradról, Kolozsvárról, Bukarestből, Marosvásárhelyről, Csíkszeredából és Brassóból érkezett az a 62 versenyző, akik két kategóriában – Scaled (kezdő) és Rx (haladó) – mérték össze erejüket és állóképességüket. Szombaton és vasárnap is két-két WOD-ot (Workout of the Dayt) kellett teljesíteniük a crossfitereknek, az összesített eredmények alapján avattak győzteseket. Többnyire olimpiai súlyemelésből, erőemelő és gimnasztikai gyakorlatokból, illetve szaladásból álló próbákat kellett abszolválniuk. A házigazda Old Mickey’s Barbell Club mindkét kategóriában bizonyított. A kézdiszentléleki Szász Erika második lett Scaled kategóriában, míg az Rx-dobogó legtetejére is két kézdivásárhelyi került, a férfiaknál Csalóka Csongor, a nőknél Kis Ilka utasította maga mögé a mezőnyt, így szerezve elismerést a városnak és a megyének.

– Nagyon örülök, hogy sikerült Kézdivásárhelyre hoznunk egy ilyen kaliberű megmérettetést, úgy érzem, sikerült magasra tennünk a lécet, és több mint valószínű, jövőre is megszervezzük. Hatalmas munka áll a két nap mögött, de jó érzés, hogy megmutathattuk a kézdivásárhelyieknek, mi is az a CrossFit. Az érdeklődők láthatták, hogy semmi ördöngösség nincs ebben a sportágban, hanem mindenki képes rá, hogy, mondjuk, a kezdő kategória gyakorlatait szépen lebontva végig csinálja. Arra biztatnék mindenkit, ha nem is versenyszinten, de próbálja ki, mivel mindenki többre képes annál, mint amit magáról hisz – értékelt Ferencz Tamás főszervező, aki szerint a saját testsúlyos gyakorlatok épp ezt a célt szolgálják: legyél erős magadhoz képest, tudd kontrolálni a saját tested.

Az esemény díszvendégeként Gabriel Sîncrăian olimpiai bronzérmes súlyemelő tartott bemutatót, aki 180 kg-ot emelt a magasba.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. szeptember 2., 22:53
  ÉRTÉKELÉS: 15

  Minden elismerésem a rendezőknek, a versenyzőknek és a jó eredményekhez gratulálok. De, és hangsúlyozom, de milyen áron? Itt elsősorban Kis Ilka és munkássága késztet, hogy megkérdőjelezzem ezeket a remek eredményeket. Igen, mert a célért átgázol más emberek több évtizedes munkáján. Miről is beszélek, kifejtem pár szóban. Az van ugyanis, hogy Kézdivásárhelyen müködött egy elektronika szakkör, aminek történelme, hagyománya van. Sajnos jövője nincs. Miért, mert a szakkörnek otthont biztosító gyermekek klubjában nincsen többet helyük!!!
  Nindzsaképzéshez kell a hely!!!
  Mindezt önkényesen közölték a szakkör oktatójával, tudniillik, Kis Ilka édesanyja a Kézdivásárhelyi tanulók klubjának önkényes uralkodónője. Nyilván az a kis terem, amelyben az elektronika szakkör müködött, nem elég nindzsaképzéshez, de öltözőnek szükön elég. A gyerekekkel közölték, hogy vége, ennyi volt.
  Röviden ennyit szerettem volna elmondani.
  Bővebben, igen, remélem majd arra is sor kerül.